Nu-mi plac jocurile de noroc cu miză reală. Nu sunt atrasă de câştiguri materiale care pică din cer. Nu pun bilete la loto, nu joc bingo, nu răzuiesc cupoane din reviste, nu trimit sms-uri pentru câştiguri lunare fantastice şi consider că pokerul este mult mai palpitant jucat pentru provocări.

Merg pe principiul pe care-l simt deocamdată şi cu Ania, only child: „Why mess with perfection?!”

Nu vreau să stric apele pe care universul le-a aşezat pentru mine. Cred într-o lege a compensaţiei şi sunt foarte mulţumită cu viaţa mea, nu vreau să pierd nimic din ce am.

Norocul însă, se pare, că nu este de acord cu principiile mele.

Mare parte din timpul meu liber (sau nu) îl petrec în mediul internetului. Fie scriu pe blog, fie citesc vreun articol, fie mă uit la vreun film.

Permanent şi constant alături de mine, norocul mă hărţuieşte nemilos, la fiecare pas. Nu pot să dau un click liniştită că Paf! mi se deschide o fereastră mega entuziasmată şi exuberantă:

-Fenomenal, senzațional şi extraordinar! Nici nouă nu ne vine să credem cât noroc puteţi avea! Probabil va fi nevoie să facem un împrumut la bancă pentru a putea să vă plătim câştigul pe care tocmai l-aţi dobândit! Atâta noroc nu am mai văzut niciodată! Veţi da interviuri, se vor face emisiuni documentare despre viaţa d-voastră, se vor scrie cărţi şi articole în presă! Generaţii viitoare se vor inspira din povestea aceasta! Se vor face analize şi reconstituiri despre decizia d-voastră de a aştepta suficient timp cât să fiţi cel de-al 178546-lea utilizator care dă acel mirific click în acel specific şi exact loc, cu acea siguranţă şi fermitate a mâinii! Ne scoatem pălăria în faţa d-voastră! Sute de milioane de infinituri de felicitări!!!!

Zâmbesc strâmb şi-i explic sec ferestrei:

-Mulţumesc frumos dar eu vreau doar să citesc articolul, nu mă interesează norocul vostru!

Închid fereastra dar aflu imediat că nu e după dorinţele mele (şi că sunt o persoană mult prea norocoasă ca să pot fi lăsată uşor în pace), când o altă fereastră se deschide instantaneu.

-Nu credem că aţi înţeles! Probabil sunteţi în stare de şoc şi într-o negare a realităţii după norocul care s-a abătut asupra d-voastră! Nu puteţi să vă debarasaţi aşa uşor de norocul acesta fantastic! Înţelegem perfect! Viaţa vi se va schimba de-acum şi numai lapte şi miere va curge până la tinereţea fără de bătrâneţe care vă este de-acum destinată! Dar norocul este al d-voastră! Peisaje de poveste, viața perfectă și pacea mondială vă așteaptă la numai un click distanţă!

Asist pasivă la toată exaltarea şi închid, din nou, fereastra, cu o strâmbătură din nas.

Reapare într-o clipă:

-Nu-nu-nu! Norocul este al d-voastră! Vi-l oferim gratis şi necondiţionat …

Acesta este punctul când îmi amintesc că, de felul meu, sunt o persoană foarte impulsivă şi colerică. Toată răbdarea şi acceptarea mea se îndreaptă spre păpădie. Nu a mai rămas nicio fărâmă pentru un noroc insistent şi sufocant. Aşa că explodez psihotic:

-Da’ închide-te odată bip bip bip bip că bip bip bip de fereastra bip bip bip şi lasă-mă în pace cu norocul tău de bip bip bip!!!!

în timp ce apăs obsedant şi repetitiv micuţul x ce reapare mereu.

Trântesc capacul laptopului şi arunc o privire gratuită în mintea celor care-şi zboară pe geam computerul. Un metru jumate până jos nu cred, însă, că îmi va oferi bum-ul de care am nevoie ca să mă eliberez de frustrări. Şi cine-mi poate garanta că norocul meu hărţuitor nu va rămâne agăţat de pervaz şi nu-mi va bântui zilele cu oferte afişate pe fereastra geamului?!

Mă îndrept spre Ania care se joacă liniştită în camera ei. O pup pe căpşor şi întreaga furie dispare. Eu am tras deja lozul cel mare! Tot norocul meu stă în păpădia mea micuţă! Ce altceva mi-aş mai putea vreodată dori?!

Sursa foto: https://www.linkedin.com

 

 

Norocul insistent şi nebunia temporară
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *