Multe persoane care fac curățenie se transformă în mici psihopați, obsedați de luciul acelui colțișor de aragaz înnegrit până la o obsesie paranoică. Freacă la el până la albul absolut și dincolo de el. Nu pot fi deranjați atunci când se află în acțiune de niciun picior care odihnește pe covorul ce tocmai este aspirat, de nicio cană pusă imprudent pe colțul mesei sau de nicio muscă ce bâzâie iritant în ciuda atmosferei  imaculate care domnește în casă.

Aceste persoane vor fi evitate cu grijă și extrem de prudent de cei dragi, în aceste perioade critice de curățire a casei și a sufletului: ”Iubito (iubitule), am uitat să iau morcovi! Mă întorc într-o oră!”, ”Baby, m-a sunat Costel (Maricela) că are nevoie să-l(o) ajut să mute dulapul din sufragerie!”, ”Ubi, tâmpitul ăsta de șef mă pune să-i termin raportul până diseară!”.

Eu nu sunt deloc așa. Prezint o răbdare fără margini atunci când fac curățenie. Pui de 10 ori felia de pizza pe masa proaspăt curățată, de zece ori o voi spăla din nou, fără să auzi vreun reproș de la mine. Asta probabil se întâmplă pentru că îmi setez creierul într-o stare de relaxare totală ca să pot face față acestei activități neplăcute.

După ce am terminat însă de făcut curățenie, se descătușează și monstrul din mine. Ca să-mi pot păstra confortul psihic, totul trebuie păstrat exact în aceeași stare în care se găsea când am pus utima dată mopul deoparte. Altfel, focurile iadului se vor abate asupra ta și vei găsi în mine toate dereglările psihice despre care ai citit prin cărți.

Vrei să te speli pe mâini? O vei face fără ca vreo singură picătură de apă să atingă altceva decât direct scurgerea. Vrei să intri în casă? Va trebui înainte să te asiguri că șosetele tale nu prezintă nicio scamă iar piciorele îți lucesc și miros a lăcrămioare. Ai atins din greșeală cu un deget geamul strălucitor? Ai face bine să te teleportezi instant într-o altă dimensiune sau altfel îți vei dori să te fi născut direct acolo.

Vreo două zile durează această criză de nebunie furibundă, după care lucrurile reintră în normalul aparent de dinainte de curățenie.

Se pare că totuși, și nebunii au parte de leacurile lor. Am aflat asta după ce am terminat curățenia, am vrut să mă relaxez privind casa imaculată pe care am lăsat-o în spate și în secunda imediat următoare, păpădia a decis să picteze oglinda cu pastă de dinți. Am plâns puțin pe interior. Recunosc! Dar ce poți să faci când ai de-a face cu un toddler atât de drăgălaș care vrea să experimenteze?! Nu-ți rămâne decât să strângi pentru a cinsprezecea oară astăzi jucăriile împrăștiate pe jos, să aduni resturile de plastilină de pe covor, să speli oglinda de pastă de dinți, să  te bagi pe sub canapele și dulapuri în recuperarea jucăriilor mult-dorite și să zâmbești! Să zâmbești cu tot sufletul și cu inima larg deschisă pentru că acum, în sfârșit, există cineva atât de prețios care să facă dezordine în urma ta!

Sursa foto: http://casa.acasa.ro

 

 

Nebunia temporară a curățeniei generale
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *