După Bobotează a sosit momentul să-l dezbrăcăm pe Titel de podoabe, să-l îmbrăcăm în pijama transparentă și să-l punem la hibernare până iarna următoare.

I-am explicat Aniei ce urmează să se întâmple cu Titel dar am fost bineînțeles ignorată complet cu un ”Taci, mami, nesene!”, adicătelea să nu o deranjez de la desene.

Când am început să strâng globurile și decorațiunile în saci menajeri pentru a fi depozitate mai apoi în siguranță prin cutii, am reușit să-i trezesc interesul păpădiei care se uita cu ochii mari la mine:

-Titel aluncă gunoi, Rocky (ecologistul din Patrula cățelușilor) mașina gunoi???

Am începu să râd amuzată de conexiunile pe care le făcuse fetițul:

-Nu, iubire, nu-l aruncăm pe Titel la gunoi chiar dacă folosim saci menajeri. Îl punem într-un loc ferit până iarna viitoare.

-Aha, îmi răspunde dumerită puica.

Totuși, pentru siguranță, scotocește după Rocky în cutia cu jucării, pe care îl zboară apoi până la Titel să supravegheze dacă lucrările se desfășoară conform planului aprobat.

Când descolăcesc beteala strălucitoare, o împătur și o așez cu grijă pe canapea, fetițul o apucă de-un capăt și începe să o hârjonească cu ea pe Masha care, se aruncă instantaneu în luptă.

Îl aranjez crenguță cu crenguță pe Titel, îl separ în cele trei segmente care îl formează și îi spun Aniei că după ce îl împachetăm în folie transparentă îl vom depozita în magazia lui Auri și a lui Dorin.

-Da? Bine, bine!, își dă ea acordul și-l mângâie pe Titel pe o crenguță ce voia în continuare să zboare, refuzând să stea unită cu suratele ei, îi dă o pupă, îl îmbrățișează fugar, îi face pa-pa și apoi o zbughește cu un hohot de râs la oița ce aștepta voioasă să fie legănată.

Misiune îndeplinită cu succes, domnule Titel! Somn ușor, ne revedem în decembrie!

Sursa foto: https://ro.pinterest.com

 

 

Ne vedem la iarnă, Titel! Somn ușor!
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *