Eu am o curiozitate morbidă, bizară și macabră pentru criminalii în serie și profileri. Nu știu exact de ce sau când a pornit această curiozitate dar devorez cam tot ce-mi pică în mână (cărți, seriale, filme, documentare, articole) pe acest subiect. Lăsând la o parte The mentalist, Dexter, Lie to me, Crossing lines, Hannibal, Oz, cred că aș putea face parte cu succes dintr-un episod din Criminal minds ca profiler. Deja stăpânesc la perfecție terminologia, știu pașii care trebuie urmați, aș putea încadra ușor tipul criminalului după informațiile de la locul faptei și sincer, sunt convinsă că mi-ar lua mult mai puțin de 40 de minute să identific care este făptașul.

Mindhunter este un nou serial lansat de Netflix în 13 octombrie 2017 și care mie mi se pare unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut. Deși se vrea a fi un bunic de-al lui Criminal Minds, este mult mai puțin comercial și mai bine realizat decât acesta.

Acțiunea se petrece în anii ’70 și tot decorul, costumele, muzica, design-ul, chiar și scrisul de pe ecran și cele mei mici detalii susțin acest fapt.

Subiectul serialului este nașterea și istoria Biroului de Analiză Comportamentală a FBI-ului, cum a înflorit această idee, piedicile care au trebuit să fie trecute, primele interviuri cu criminalii în serie și percepția publică asupra acestei decizii, însușirea și perfecționarea unei terminologii specifice care este și astăzi utilizată de profileri.

Personajele sunt tipologii extrem de bine închegate, foarte veridice, cu calități și defecte, cu suișuri și coborâșuri. Actorii principali care le interpretează sunt Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith și Cameron Britton.

Regizori ai serialului sunt patru printre care se numără și David Fincher (nominalizat la 2 Oscaruri pentru The Social Network și The Curious Case of Benjamin Button) și care, alături de Charlize Theron și alți câțiva, este și producător executiv al serialului.

Scriitori sunt 9, îi amintesc doar pe John Douglas, Mark Olshaker și John Penhall care este și creatorul acestui serial.

Prima serie s-a încheiat după 10 episoade și m-a lăsat pe mine total captivată, așteptând cu nerăbdare să apară sezonul 2 în 2018.

Recomand tare acest serial oricui are puterea să treacă dincolo de unele scene destul de grafice ale unor monstruozități aflate în acord cu tema serialului, și să admire spectacolul creat de o echipă cu adevărat talentată.

Sursa foto: http://www.denofgeek.com

 

 

Mindhunter și fascinația pentru criminalii în serie
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *