A venit medicul veterinar să vaccineze și să deparaziteze cățeii, prilej minunat pentru Ania să observe curioasă cum sunt aceștia îngrijiți și tratați. Domnul tătic era la Timișoara, domnul bunic la serviciu, așa că responsabile cu acest proces de asistență am fost eu, actor principal și stăpână declarată a lor și Ania cu Auri, pe post de observatori din umbră.

După ce i-a lătrat cu patos (pe medic și pe domnișoara care îl însoțea), Masha a cedat în final promisiunilor de mângâiat și scărpinat, s-a apropiat încetișor de ei și a început să facă pișu peste tot în jurul lor. A stat cuminte la vaccin și a îngițit pastilele sub formă de recompensă care i-au fost oferite dintr-o răsuflare. 

Lulu, ceva mai experimentată în interacțiunea cu medicii, își căuta de zor un ascunziș. Prinsă la înghesuială dar mângâiată constant de stăpână, cu limba scoasă de-un cot, încă se mai uita după un loc bun de pitulat în timp ce vaccinul se eliberase deja și ea hăpăise deparazitarea toată.

Cu Enzo a fost cel mai ușor. Mulțumit că se afla în prezența persoanei lui preferate din lume (adică EU), s-a așezat molcom pe jos, l-a mirosit plictisit pe medic atunci când i-a injectat vaccinul și a mâncat tacticos, așa cum doar el o poate face, medicamentul deparazitar.

Am aflat apoi că era prima oară când medicul veterinar a interacționat cu căței care să mănânce singuri (fără să le fie vârâte pe gât) medicamentele. Am primit cu mândrie laudele de căței cuminți și frumoși, ni s-a confirmat că domnul Enzo e cam bătrânel la cei nouă ani ai lui, dar se ține bine și, per total, cățeii noștri sunt sănătoși, veseli și sociabili.

După-masa, când o ploicică firavă și-a făcut apariția printre noi, păpădia, impresionată probabil de vârsta marelui nostru blând, mi-a cerut umbrela ei ca să-l protejeze pe Enzo de umezeală. Cu încheieturile acestea șubrezite, nu e foarte plăcut să stai în ploaie. Bătrânelul nu a fost foarte încântat însă de acest avânt, și căuta o cale de ieșire de sub umbreluța roz cu prințese. Fetițul meu nu se lasă așa ușor. S-a plimbat răbdătoare după el prin toată curtea, că doar știe ea mai multe despre ce e bine pentru cățelușul ei iubit! 

 

 

Medicul veterinar, bătrânelul și umbreluța roz cu prințese
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *