Fetițul-păpădie nu are doar preocupări exclusiv catalogate ca fiind de fetițe. Ba chiar, deocamdată, păpușile nu o pasionează absolut deloc. În schimb, e foarte atrasă de mașini, motociclete, avioane, elicoptere, trenuri și cam orice mijloace de transport.

Acestea fiind datele problemei, Dorin, care este expertul nostru în achiziționarea cadourilor perfecte pentru păpădie, i-a adus o mașină cu telecomandă, mare, sport, rapidă, cu uși care se deschid în sus (nu știu dacă au o denumire specifică, scuzați-mi ignoranța, dar eu când eram mică mă jucam cu păpușile).

Mașina, bineînțeles că a înregistrat instantaneu un foarte mare succes. A fost cercetată, desfăcută, testată și manevrată până la epuizare.

După ce efectul noului a început să-și piardă din intensitate, Ania a decis să experimenteze ce altceva se mai poate face cu noua jucărie. A luat un personaj masculin de la lego duplo, l-a îndesat pe locul șoferului și a închis ușa:

-Tati conuce mașina!

A alergat apoi în căutarea unei mami perfecte (nu a găsit-o pentru că ea era deja pe covor urmărind joaca păpădiei 😀 ), și a îngrămădit-o și pe ea lângă tati, trântindu-i ușa peste picior și zâmbind satisfăcută:

-Mami, tati!

Se repede din nou la cutia cu duplo. Sapă în ea. Nimic. Se bagă pe sub canapea și fotolii. Nimic. Răstoarnă fotoliul ei din burete și găsește acolo  o fetiță blondă cu codițe pe care o ridică fericită la cer:

-Ania!!!

Deschide ușa șoferului, îl zvârle pe tati pe covor, o pune pe Ania lângă mami și încearcă să-l repoziționeze pe tati în locul inițial. Nu reușește. O scoate pe mami. Aceeași poveste. După mai multe tentative nereușite, se întoarce spre mine și foarte supărată mă anunță:

-Mami, nu poate Ania!

Și acum intru eu în acțiune: învârt mânuțe, îndoi picioare, forțez legile fizicii și trântesc uși poziționate nefiresc. Într-un final, reușesc. Arunc o privire înăuntru și constat pozițiile nefirești în care cei trei călătoresc cu noua lor mașină șmecheră. Nu cred că sunt deloc comode. Arunc o privire la fețelor lor și îi văd pe toți zâmbind până la stele.

Ania remarcă fericită:

-Ania, mami, tati!

Da, acum familia e completă! Păpădia e mulțumită și începe să-i plimbe prin cameră, e drept că ba izbindu-i de-un dulap, ba băgându-i sub canapea, ba răsturnându-i pe placa de echilibru. Ei însă zâmbesc în continuare.

Cam așa e și în realitate. Nu prea contează un cucui – două acolo. Câtă vreme suntem lipiți suflet în suflet, veselia nu pleacă niciunde din viața noastră!

Sursa foto: http://www.swedespeed.com

 

 

Mașina șmecheră și aventurile unei păpădii
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *