Mă fascinează deschiderea păpădiei spre oameni noi, în special adulți și în special mămici. Îi plac și copiii, se joacă cu ei, râd împreună, inventează jocuri, aleargă, dar cu mămicile și femeile în general, are o relație specială: povestește cu ele, le prezintă jucăriile, le ia de mână, cere să fie luată în brațe și le solicită adesea ajutorul, chiar dacă sunt și eu în preajmă și chiar dacă, în mod normal, îmi alocă mie astfel de sarcini:

-Hei, pune-mi papucii în picioare, te rog! Ade (Ioana, Cris, Isa, Adri), mi-e sete, vreau apă!

Eu, recunosc că nu sunt atât de deschisă cu prietenii fetițului. Mi-e drag de ei de toți dar nu vreau să le invadez spațiul fără să fiu poftită, nici nu simt nevoia de mai mulți pui în viața mea și nici nu-mi doresc să stârnesc gelozii pentru o berbecuță posesivă care se știe centrul Universului meu.

Cu toate acestea, domnișoara Ania a găsit loc în jurul ei să se lupte pentru mine. Cu cine altcineva credeți decât cu … cățeii.

Enzo, în special, este un motiv de amuzament printre noi cu dependența lui față de mine. Puica râde constant de el, în timp ce-l mângâie afectuoasă:

-Ce faci, Țuțoiule, iar te duci după mama ta la baie? Vine imediat înapoi, nu trebuie să o aștepți la ușă.

Foarte dese sunt însă și situațiile când se va lansa într-o luptă fizică și psihică cu domnul Țuțoi. Ne întoarcem de la cumpărături. Enzo e foarte vesel cu ocazia acestui eveniment și latră fericit, lipindu-se la propriu cu tot corpul lui de mine, de parcă am fost plecată cel puțin vreo două luni de-acasă. Ania se enervează imediat și începe să-l împingă departe de mine, cu toată forța celor două mânuțe ale ei, în timp ce-i strigă iritată:

-Heeei, las-o în pace!! E mămica mea, nu a ta!!! Du-te de aici și las-o în pace pe mami mea!!!

Să recapitulăm, deci: nu drăgălește păpuși bebeluși (sau orice alt fel de păpuși), nu tânjește după copii în preajma ei și consideră că eu am un unic scop, acela de a-i fi mămică ei în totalitate. Asta așa dacă, deși nu ne-a cerut niciodată, ar îndrăzni să ne treacă prin minte un frățior sau o surioară pentru pui.

Sursa foto: wagwalking.com

Mămici drăgăstoase și geloziile păpădiei
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *