Ania a descoperit acum magia secretelor spuse la ureche. Atunci când nu-și dorește ca ceilalți să audă ce avem noi două de povestit, mă cheamă spre ea cu mânuțele întinse (mami, hai să-ți spun ceva la ureche) și înceeet-încetiișooor, îmi șoptește ce are de zis, ca să nu-i rănească pe cei din jur cu franchețea ei. Astfel, un:

-Mami, să știi că tati nu e fetiță ca și noi două!

nu va mai fi atât de devastator și tragic pentru tati care nu aude ce povestim noi.

Sau un:

-Mami, explică-i, te rog, lui Auri, că am voie să-mi mănânc mucii din nas!

va fi tradus de mami cu ceva mai multă diplomație.

De aici până la a folosi magia secretelor spuse la ureche, în orice context, doar un pas a mai fost:

-Mami, nu mai vreau să mănânc mâncare. Vreau dulce acum!

-Mami, să știi că afară plouă!

-Mami, Chase este albastru și vrea să se joace cu Rubble!

-Mami, șosetele mele au șoricei desenate pe ele!

-Mami, acum, noi, la televizor, ne uităm la copiii care cad!

Uneori, magia secretelor spuse la ureche funcționează chiar și între jucăriile ei. Eu manevrez un dragon, ea un porc roz ce îi șoptește ceva la ureche dragonului meu, ceva ce eu trebuie să intuiesc și să execut.

Ba mai mult, ne șoptim secrete chiar și atunci când suntem doar noi două singure acasă, pentru că, în final, nu este despre ceilalți ci despre acea conexiune și intimitate pe care doar noi două o putem împărți.

În acest context, să fii mămică de păpădie vine la pachet cu o cerință foarte importantă: să ai auzul fin, ceea ce, în cazul meu, nu prea se aplică. Eu mai degrabă sunt bună la mimă decât la telefonul fără fir. De aceea, deseori, voi întreba și eu șoptit spre urechiușa fetițului:

-Ce-ai spuuuus????

-CĂ TREBUIE SĂ NE JUCĂM ASCUNSELEA ACUM, MAAAMIII!!

va țipa ea, uitând însă să se desprindă cu gurița de urechea mea, ceea ce, recunosc, nu prea ajută recuperării mele auditive ulterioare.

Să fii mămică de păpădie, presupune, printre altele, și unele mici șocuri (auditive, uneori) peste care însă treci instantaneu deoarece ai face orice ca să menții acea conexiune specială pe care, fetițul tău, a ales din toată lumea asta mare, să o împartă doar cu tine!

Sursa foto: www.123rf.com

Magia secretelor spuse la ureche
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *