Cea mai grea parte a curățeniei (acum mă refer la cea general[) nu este nici pe departe lucrul în sine ci faptul că, deși lângă ea, lipsesc din viața păpădiei. Probabil de aceea se și spune că nu poți avea și casă curată și copii fericiți. Puica încearcă să mă tragă de la lucru, încerc și eu să o implic cât de mult pot sau măcar să particip (mai mult pasiv) la jocul ei, fie ștergând praful cu o mână și manevrând un supereou cu cealaltă, fie povestind cu ea în timp ce șterg faianța, dar parcă nu e același lucru ca atunci când amândouă ne bucurăm de conexiunea dintre noi.

Cu activitatea mea profesională am organizat lucrurile astfel încât, fie să lucrez când doarme ea sau este plecată prin vizite, fie să lucrez în reprize scurte. Dar curățenia generală necesită un efort continuu pe care, dacă-l amân, mă tem că nu-l voi mai duce la bun sfârșit. Și cineva tot trebuie să facă puțină lumină și în casa noastră. Mare ajutor am și de la Florin care mi-a luat toate chestiunile complicate și dificile de pe cap: aragaz, cuptor, frigider, covoare, șters pe jos, etc., dar migala tot de la mine are așteptări.

Apogeul carierei mele de mămică/femeie de carieră/gospodină a fost atins atunci când, aflată în toiul unui avânt al curățeniei, cu o păpădie proaspăt trezită din somn și cu o mare nevoie de afecțiune de la mine și cu un telefon primit recent prin care mi se cerea urgentarea completării unui grafic profesional, am reușit să completez datele în timp ce mângâiam fetițul, să hrănesc puiul în timp ce spăl dulapul și culeg date, să șterg o tablă marcată cu un marker permanent în timp ce puica îmi stătea în spate și să curăț cu soluție laptopul în timp ce scriam netulburată la el. Norocul meu este că gătisem cu o zi înainte pentru toată familia.

Prezint niscaiva sentimente de vinovăție în privința absenței mele din jocul păpădiei, este și ea cam nedumerită cum de așa ceva se poate întâmpla, însă mă consolez la gândul că Ania învață astfel că uneori trebuie să se descurce singură, că mami are și ea viața ei (deși nu tocmai asta își dorește să facă momentan) și că e benefic pentru puiuți să experimenteze plictiseala, pentru că astfel se nasc idei geniale de amuzament și creativitate. Doar așa vor ajunge să se descopere mai mult pe ei și cât de multe lucruri sunt capabili să facă singuri. 

Mda, o fi curățenia asta o corvoadă, dar tot e și ea bună la ceva!

Sursa foto: faithit.com

 

Lucrul printre grafice, pui adormiți și vinovăție
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *