Eu sunt mereu în căutare de rețete în care să introduc legume sau fructe pe care Ania nu le prea place, pentru o alimentație cât mai diversă. Această rețetă a fost primită cu un foarte mare entuziasm de păpădie, este foarte simplu de preparat, unde mai pui că este și de sezon. A rezolvat rapid o cină gustoasă și parfumată.

Ingrediente:

-1 păstârnac mare

-o ceapă mare

-o portocală

-o lingură de marmeladă

-o lingură de unt

Cum Ania nu prea mănâncă păstârnac sau portocale, pentru ea era o variantă excelentă această rețetă.

Eu am folosit în loc de marmeladă, dulceață de portocale făcută de Ade, suriorul meu, ca să râmân în ton cu aromele date acestor legume dar se poate folosi marmeladă de piersici, gutui, caise, etc.

Mod de preparare:

Păstârnacul se curăță și se taie în bucăți mai mari. Se fierbe cinci minute în apă clocotindă. Ceapa se taie în bucăți egale cu păstârnacul. Portocala se răzălește de coajă și i se stoarce zeama.

Într-o tigaie se pune marmelada, sucul și coaja rasă de la portocală și se lasă la foc mic până începe să fiarbă. Se adaugă ceapa și păstârnacul și se lasă în continuare la foc mic până scade lichidul, amestecând din când în când.

Când sunt fierte legumele și lichidul s-a evaporat, se adaugă untul, se dă focul mai tare și se amestecă până când legumele sunt în întregime glazurate. Un deliciu!

Data viitoare voi adăuga cu singuranță în rețetă și un morcov rotofei.

Noi am mâncat aceste legume lângă puiul cu ierburi aromatice care să compenseze dulceața acestora cu gustul lui acrișor.

Poftă bună!

 

 

Legume de toamnă caramelizate
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *