În caz că nu mă cunoașteți, eu sunt bulgărașul de soare numărul 2 (numărul 1 a fost adjudecat de sor-mea care s-a grăbit să se nască mai devreme), iubită până la cer și-napoi de-un infinit de ori, ale cărei mânuțe înconjurate strâns în jurul gâtului mamei mele sunt extrem de dorite întotdeauna.

Cam așa am crescut, asigurată mereu și mereu, atât de mami cât și de tati, cât de puternic și intens sunt iubită. Probabil că de aceea nu am probleme în a-mi exprima sentimentele, poate de aceea sunt extrem de extrovertă și afectuoasă cu cei din jur, de aceea reușesc să mă adaptez rapid în situații noi, pentru că oriunde merg sau orice fac, trăiesc în permanență cu sentimentul că iubirea alor mei mă însoțește mereu. Ei sunt puterea mea!

Pentru o fetiță, relația cu mama ei este extrem de importantă pentru că identificarea în acest caz este de 1 la 1. Mama îi este model, mama îi arată cum să devină femeie. Mie îmi place uneori chiar prea mult de mine, așa că mami, ai făcut o treabă excelentă!

Îmi spui adesea că sunt o mamă excepțională pentru păpădie și eu vreau să-ți zic azi că mare parte din această percepție ți se datorează ție. M-ai învățat cum să fiu mamă în fiecare moment când mă țineai de mână atunci când îmi era teamă, când mă pupai seara de noapte bună, când mă țineai în brațe și toate supărările dispăreau, când îmi spuneai povești, când îmi arătai cât de tare mă iubești, când încercai să ne ocrotești de orice rău ar fi putut să se abată asupra noastră, când te sunam de la facultate că sunt răcită și că prietenele și  colegele mele de cameră refuză să graviteze în jurul meu, ba chiar mă mai iau și la mișto și tu reușeai să-mi alini dorul care mă cuprinsese de voi, când îmi umpleai bagajele cu mâncare și fructe cu care se desfăta tot căminul.

Acum însă îmi arăți și cum să fii o bunică de gașcă, mereu acolo când mami și tati trebuie să plece pe undeva, mereu la curent cu tot ce cuprinde universul fetițului, ba croșetând o pălăriuță înflorată, ba povestind despre Patrula Cățelușilor, ba ridicând o șosetuță care se încăpățânează să tot alunece, ba cumpărând ce-i mai lipsește păpădiei, ba tânjind mereu și mereu după alte două brațe moi care să-ți înconjoare gâtul, întotdeauna caldă, zâmbitoare  și iubitoare!

Universul nostru nu poate străluci atât de frumos dacă tu nu ești acolo, suflet în suflet cu noi!

La mulți ani, mami, te iubim până la cer și-napoi de un infinit de ori, noi trei ai tăi: domnul tătic, fetițul păpădie și eternul tău bulgăraș de soare cu numărul 2!

 

 

La mulți ani, mami! Te iubim!
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *