Ania nu mănâncă multe tipuri de dulciuri pentru că nu le cunoaște (am refuzat să-i ofer o gamă prea variată din această categorie). Mănâncă înghețată, ciocolată bineînțeles, torturi aniversare și prăjituri sau plăcinte de casă.

Despre toate celelalte pe care le vede prin magazine frumos colorate și împachetate (bomboane, jeleuri, acadele, biscuiți, prăjiturici fel de fel și ce-or mai fi) știe că sunt destinate copiilor mai mari decât ea.

Pentru că este o împătimită a înghețatei, am încercat să producem una mai puțin nocivă în bucătăria noastră, eventual cu niște fructe prin ea. Rezultatele nu au fost deloc satisfăcătoare.

Asta însă până când a luat Auri (experta noastră în deserturi, alături de Ade care e experta în deserturi cu ciocolată) frâiele acțiunii în mâini și ne-a făcut o înghețată bestial de delicioasă, cremoasă, aromată, perfectă! Pun aici rețeta la dispoziția tuturor, în special a mea, care sper să mă perfecționez și eu cândva în acest domeniu:

Ingrediente:

-7 ouă

-7 linguri de zahăr (cu aromă de rom)

-2 plicuri de vanilie

-0,5 l frișcă lichidă + o lingură de zahăr

-fructe (1 banană, 2 linguri de mure, afine, zmeură, piersici, etc) sau 2 lingurițe de ness frecate cu zahăr pudră și apă călduță sau 1 lingură finetti diluată cu lapte, la alegere

Mod de preparare:

7 albușuri de ou se bat spumă cu un vârf de linguriță de sare, cu 7 linguri de zahăr, cu două pliculețe de vanilie, încorporate pe rând, până când albușul devine foarte tare. Se adaugă pe rând cele 7 gălbenușuri.

Se bate foarte bine 0,5 l frișcă cu lingura de zahăr și o încorporăm apoi în prima compoziție.

Se împarte compoziția în mai multe părți și se pun aromele (fructe, ciocolată ness, vanilie, etc). 

Se așează în caserole și se pun în congelator. 

Tot ce vă pot spune e că s-a lăsat cu lins de degete și cu toate gusturile pe deplin satisfăcute!

Poftă bună!

 

 

Înghețată de casă pentru toate gusturile
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *