Mereu sunt în căutare de rețete cu legume care să mulțumească burtică de păpădie. Nu avem nicio problemă cu carnea, mâncată sub orice formă dar legumele vor fi toate evaluate cu un ”bleah broccoli yeaky”.

Pentru că mereu crocant înseamnă bun pentru fetiț, la una din ieșirile noastre în oraș cu Ania am comandat o porție de inele de ceapă care a fost acceptată cu bine de pui. A urmat o vânătoare prin supermarket-uri în căutare de inele de ceapă, dar cele găsite nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor păpădiei așa că am luat hățurile în mână și am pregătit inelele de ceapă acasă.

Rețeta este foarte rapidă, nițeluș cam messy dar rezultatul este foarte gustos.

Ingrediente:

-1 ceapă mai mare sau două cepe mai mici

-100 g făină + extra pentru inelele de ceapă

-1 lingură de boia dulce

-1 ou

-bere

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare: 

Făina, oul, boiaua se amestecă (cu telul pentru a evita cocoloașele) treptat cu bere rece până la consistența o idee mai groasă decât aluatul de clătite. Ceapa se curăță și se taie rondele de maxim 1.5 cm grosime, care se desfac apoi și se presară cu făină. Se pun rondelele în aluat și se introduc apoi în uleiul încins, și pe o parte și pe cealaltă, până se rumenesc. Se sărează și se mănâncă atunci calde. 

Poftă bună!

 

 

Inele de ceapă pentru păpădie
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *