O știre locală descrie cum un bărbat din Petroșani a agresat un taximetrist motivând că acesta nu a luat-o pe o anume clientă chiar de la scara blocului. Actele de violență au avut loc la câteva zile după incident.

M-a înduioșat până la lacrimi această știre: uite, mă, că nu a murit cavalerismul! Încă mai există bărbați dispuși să-și tragă cu determinare femeia de păr până în peșteră, încă mai există bărbați care să arunce mănușa atunci când prințesa aflată la ananghie a fost tratată nerespectuos, încă mai există bărbați care se aruncă vitejește în luptă pentru a-și dovedi supremația asupra celorlalți masculi din jungla urbană.

Motivul se remarcă prin banalitatea lui însă nu e dreptul nostru să judecăm: poate că doamna avea probleme de sănătate, poate că taximetristul avea chef de ceartă. Până la urmă, e firesc să ceri calitate serviciilor pentru care plătești.

Modalitatea prin care bărbatul agresor a ales să rezolve acest conflict este însă impresionantă. Sunt o serie de învățături pe care cu toții ar trebui să le tragem din acest caz:

1.Taximetristul și-a învățat lecția și, pe viitor, va ști cu cine are de-a face. S-a eliminat astfel amenințarea ce plutea în aer cum că un taximetrist din Petroșani care nu ia femeile de la scara blocului, umblă liber pe străzi. Ok, în final, acesta a dat dovadă de impertinență cu pârâtul lui la poliție dar să sperăm că lecția a fost însușită.

2.Gestul nu a fost unul impulsiv. În acele câteva zile de la pretext la incident, bărbatul a trecut printr-un întreg proces de conștiință: care e cea mai bună modalitate de a-l pedepsi pe taximetrist pentru fapta sa, ce calități care să vorbească sincer despre mine aș putea pune la bătaie în această răzbunare, cum se va îmbunătăți viața mea după aceea, etc.  Într-adevăr, este posibil ca bărbatului să-i fi luat câteva zile ca să identifice corect taximetristul inculpat, dar cu siguranță au fost câteva zile pline de gânduri și cugetări.

3.Doamna din poveste poate să doarmă de-acum liniștită. Cavalerul ei nu trebuie să se bazeze nici pe inteligență, nici pe abilitățile de comunicare interpersonală, nici pe modalități prea complicate de rezolvare a conflictelor, nici pe echilibru, nici pe toleranța la frustrare, nici pe abilități de negociere, nici pe înfrânarea instinctelor primare sau alte prostii de acest gen. Cel puțin, nu atâta vreme cât pumnul încă funcționează la capacitate maximă.

4.Tâmpenia asta cu feminismul a luat o amploare mult prea mare. Să fim cinstiți: femeile au nevoie de cineva care să le protejeze, nu se pot încă descurca singure în viață. Nu suntem animale să împrăștiem cu micțiuni ca să ne marcăm teritoriul dar bătaia a fost întotdeauna ruptă din Rai. Cu puțin noroc, bărbatul în cauză va fi ales unanim regele orașului.

Când citesc astfel de știri am doua variante de reacții. Prima ar fi să-mi pierd nădejdea în evoluție (pentru unele cazuri). Eu am ales astăzi varianta a doua: o reinterpretare realizată, ce-i drept, cu un rânjet extrem de forțat pe față.

Sursa foto: www.jump4joy.ro

 

 

Încă există cavalerism în lume!
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *