Atunci când încerci să ascunzi ceva despre tine, acel lucru te va măcina mai mult decât ți-ai dori. Vei fi mult mai preocupat să te gândești cum poți nega acel fapt decât ai fi asumându-ți-l și recunoascându-l. Încercând totuși să-l ascunzi deși el se zbate să-ți iasă la suprafață, s-ar putea să te dai de gol chiar tu singur.

Zilele trecute, soțul meu a primit un apel pe telefon de pe un număr privat. După câteva secunde de confuzie, a realizat că la celălalt capăt se aflau niște puști care probabil aveau chef de glume. Amintindu-și de vremurile când și noi ne aflam în situația lor, a zâmbit ghiduș și i-a pus pe speaker. Vocile lor erau vesele și cristaline. Le-a răspuns râzând la întrebări. Cel care își asuma apelul încerca din răsputeri să provoace râsetele înfundate care se auzeau în jurul lui. Mi-am amintit de bucuria pe care o simțeam și eu când, ascunsă de intimitatea unui apel nedetectabil, căutam metode să mă amuz comunicând uneori cu adulți prea ursuzi pentru vârsta lor. După câteva minute de conversație, soțul meu a încercat să încheie blând conversația:

-Ok, mi-a făcut plăcere să vorbesc cu tine dar acum trebuie să închid. Nu mai am timp de joacă, din păcate.

Răspunsul de la celălalt capăt a venit atât de spontan încât a fost teribil de amuzant:

-Heeei, nu închide!!!! Eu sunt un adult, să știi!!!

Da, cam așa e cu negarea asta. Și nu li se întâmplă doar copiilor. Știu și niscaiva politicieni care simt o nevoie imperioasă în a schimba legi care protejează infractorii, știu și vreo câteva cupluri care-și strigă sus și tare iubirea, uitând să menționeze însă că fiecare o împarte cu altcineva și încă vreo câțiva oameni care se declară merituoși și care lucrează intens la imaginea lor de suprafață, încercând să ascundă un interior nițeluș cam putred.

Pentru o clipă, mi-aș fi dorit să preiau eu apelul și să-i spun acelui wanna-be-adult cât de minunat e să fie copil. Să sune în continuare la oameni necunscuți și morocănoși, să-i certe dacă au uitat să se joace și să strige sus și tare că e un copil care are chef de glume, râsete și distracție cu prietenii lui. Mă tem însă că aș fi stricat tot farmecul acelui joc de-a pretinsul. În plus, am încredere că adevărul nu va putea sta multă vreme departe de el!

Sursa foto: http://newsfeed.time.com

 

 

Glume dintr-un copil care este un adult
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *