Se pare că am predilecție spre filmele și serialele în care sunt prezente genii, persoane cu un IQ foarte ridicat. Altfel, probabil, nu aș putea realiza acest portret al trăsăturilor de personalitate care îi însoțesc, bazate exclusiv pe cultura cinematografică a americanilor:

-vor avea probleme în procesul de socializare. Deși înțeleg la perfecție teoreme și teorii complicate, au dificultăți în a înțelege comportamentul social acceptat, gafând de multe ori în relaționarea cu ceilalți.

-din acest motiv vor fi mereu luași în râs, ridiculizați, se vor face glume pe seama lor.

-oamenii mai puțin dotați intelectual vor avea o atitudine ostilă față de ei, îi vor jigni, intimida, provoca, un răspuns natural atunci când lucrurile scapă de sub înțelegerea noastră. Necunoscutul, diferitul, ceea ce se întinde dincolo de limitele noastre ne angoasează și ne pune în poziția de apărare, atacând pe întuneric pe unde apucăm.

-vor avea de asemenea probleme în găsirea unui partener romantic. Nu e ușor, se pare, să conviețuiești cu genii.

-o mare parte din ei vor avea probleme cu germenii, devenind obsedați de curățenie și igiena personală.

-vor avea plăceri vinovate, găsind pasiuni aproape infantile în benzi desenate, supereroi, filme SF.

-la început de drum este posibil să fie suspectați de întârziere în dezvoltare. Nestimulați suficient, se vor plictisi rapid și retrage în lumea interioară. În plus, procesul de socializare este, se pare, un predictor al unei bune dezvoltări.

-deși unii pot fi timizi din cauza lacunelor sociale, alții pot manifesta aroganță în relaționarea cu ceilalți. Povara de a avea aproape întotdeauna dreptate poate avea acest efect.

În aceste condiții sper din tot sufletul că păpădia mea nu se va dovedi a fi vreun geniu neînțeles. Eu o vreau în primul rând fericită și se pare că această variantă nu le este oferită prea ușor celor ce scot capul deasupra normalului. Totuși, geniul de pretutindeni va continua să ne fascineze mereu, învăluit în aura lui de mister, inaccesibil, nemuritor și rece.

 Sursa foto: www.heyuguys.com

 

 

Genii neînțelese sau inadaptați social?
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *