Copilul căruia i se naște un frățior sau o surioară, va manifesta sentimente de gelozie și posesivitate în privința atenției părinților, sentimente absolut normale, sănătoase și benefice.

Și noi ne încadrăm perfect în această situație, singura diferență fiind … lipsa surioarei. Dar asta nu o va împiedica niciodată pe Ania să simtă și să manifeste ce dorește ea.

Despre gelozie asupra lui Enzo, am povestit aici deja. Lucrurile însă nu s-au încheiat.

Am avut o zi teribil de încărcată cu treabă, timp în care fetițul m-a așteptat răbdătoare. La un moment dat, mi-a cerut s-o invit pe Masha în casă. A întâmpinat-o cu un ”te iubeeesc, Masha” entuziast și o îmbrățișare caldă. S-au jucat împreună, au alergat, au râs și au lătrat la unison. După vreo jumătate de oră însă, fiecare s-a retras în colțișorul ei, una în brațele mele să mă vadă cum gătesc eu cu o mână, alta lângă Enzo să se odihnească puțin.

Când am terminat într-un final treaba, m-am pus pe jos, dornică de joacă cu păpădia care-și aranjase deja toți poneii pe covor, să mă aștepte cuminți:

-Hai, mami, arunc-o pe Pinkie Pie la mine să vezi cum o prind!

După vreo câteva minute de joacă, atrasă de râsetele noastre, apare Masha, dornică de afecțiune. Se pare că și ei îi lipsisem pentru că mi se pune cu boticul în brațe și-mi cere dintr-o privire manipulatoare, să o mângâi, ceea ce și fac, asta până să aud un strigăt de luptă de la păpădie, în timp ce o trăgea pe Masha de o lăbuță departe de mine:

-Heeeeei, asta e mami mea!! Du-te de aici și lasă-ne să ne jucăm!!!!

Masha însă o ignoră și insistă cu presiunile asupra mea.

Puica trece la planul B și mi se trântește în brațe, împingând-o pe Masha cu fundicul, departe de noi:

-E mami mea asta, tu nu auzi????

Masha, ca o soră normală, ripostează și o ronțăie pe Ania de un degețel. Ania o prinde de gât și încep amândouă o hârjoneală ca la carte. Le las să-și consume energia și-i explic patrupedei că doresc să mă joc cu fetița mea, Ania (ce noroc că, în această situație, pot lua partea cuiva).

Pentru siguranță însă, Ania o exilează pe Masha în baie și o închide acolo.

Din nou, ce noroc pe noi toți că Masha nu este cu adevărat, surioara păpădiei!

Sursa foto: psychologenie.com

Gelozie și posesivitate cu urmări de exilare
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *