Îmi place să-i povestesc Aniei despre ea, despre momentele noastre împreună, de când era micuță, bebeluș, întâmplări pe care nu și le mai amintește, ce simțeam noi atunci când era ea în burtică, despre locuri și oameni dragi care ne leagă, ca să aibă mereu siguranța a cât de mult este iubită și ce copil dorit a fost dintotdeauna.

Ca urmare a acestui fapt, dorindu-și să sublinieze conexiunea profundă dintre noi și stabilind o oarecare limită între trecut și prezent, păpădia mă întreabă frecvent, mai nou, dacă îmi amintesc despre diverse momente amuzante, în care eram noi două implicate, vesele și zâmbitoare:

-Mai ții minte, mami, când tu făceai curățenie, și eu am venit după tine în dormitor și am sărit în pat și apoi m-am dat repede jos și am început să-l aranjez ca să nu-l mai aranjezi tu și am râs amândouă foarte tare? Mai ții minte ce amuzantă am fost eu atunci?

Recent, cu ocazia mult așteptatei primăveri, Dorin a cumpărat din nou găini. Ania e fericită de apariția oricărui animăluț nou în viața noastră, fie că sunt cățeluși, pisici, pești, păsări, păianjeni, furnici, melci, râme sau orice altă vietate.

La momentul apariției noilor găini, eu eram prinsă cu treabă în casă. Pentru fetiț însă, lipsa mea de la acest eveniment major din viața noastră era inacceptabilă. Așa că, a început să facă ture între țarcul înaripatelor și geamul de la bucătărie, povestindu-mi entuziasmată orice mic gest făcut de acestea.

Cel mai tare a distrat-o faptul că, la scoaterea lor din cutia mare în care fuseseră transportate, prima găină care a încercat să se elibereze singură, avea piciorele legate și, ca atare, confruntată cu asfaltul, a început să țopăie caraghios în sus și-n jos.

Deși nu am fost parte integrantă din acest tablou decât indirect, Ania l-a asimiliat la momentele noastre de suflet și mi-l amintește acum printre ele:

-Mai ții minte, mami, când găina avea picioarele legate și sărea așa ca nebuna în sus și-n jos? Ce tare am mai râs noi și ce amuzant a fost?

Concluzia: câtă vreme râdem împreună, nu mai contează nicio distanță fizică din lume ce ar putea interveni obraznic între noi!

Sursa foto: yourhappyplaceblog.com

Găina caraghioasă și momentele noastre prețioase
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *