Anul trecut, cam pe vremea aceasta, povesteam despre viața văzută prin ochii cocoșului nostru, nițeluș cam traumatizat de raidurile pe care păpădia le făcea în rândul ouătoarelor din coteț. Între timp, acel cocoș a decedat din cauze nenaturale însă răzbunarea lui se pare că s-a reîncarnat în noul cocoș ce probabil, în viața lui anterioară șederii în curtea noastră, a fost antrenat ca luptător de MMA, pentru că nu are limite atunci când e vorba de adversari. Se ia la bătaie cu toată lumea, fără discriminări de rasă, sex, religie sau mărime. Își înfoaie aripile ca să pară mai maiestuos și mai puternic și începe o serie de sărituri rapide și mărunțele din ghearele lui mult prea mici în comparație cu penajul afișat. Se ferește cu iscusință din calea oricărei mături, găleți, furci sau oale ce îi este arătată repetitiv de adversar și caută un punct sensibil în care să-și înfigă ciocul lui ascuțit. 

Personal, cred că ar avea nevoie de oleacă de terapie care să-l ajute să-și tempereze aceste impulsuri agresive, pentru binele lui și al celorlalți, dar nu am găsit deocamdată, unghiul de abordare în cazul cocoșilor înfuriați. Așa că, momentan, cel puțin eu, atunci când sunt nevoită să îl vizitez pe motiv de lipsă de Auri, Dorin sau Florin, aleg calea evitării reciproce. Nu-i place să-i fie încălcat teritoriul, nici chiar atunci când îi este servită la cioc mâncarea și apa proaspătă? Foarte bine. În loc să mă răzbun, voi alege să-i ofer o lecție de bunăvoință, aducându-i cele necesare supraviețuirii atunci când este culcat deja în coteț, îmbrăcat în pijamale și pregătit de somn.

Ania a avut câteva tentative de a socializa cu înaripatele dar, explicându-i-se că cocoșul nostru suferă puțintel cu nervii, a abandonat foarte rapid această idee și, acum, a abordat calea ignorării totale a cocoșului agresiv și a protejatelor lui găini. Ceea ce, de cele mai multe ori, cred că este de dorit să se întâmple și în viața reală, atunci când dai peste persoane ale căror frustrări se revarsă dincolo de limitele fizice ale celor din jur.

Sursa foto: www.istockphoto.com

 

 

Furia cocoșului și variante de abordare diferite
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *