Mari fani de friptură de rață suntem noi. Cu varză, cu portocale, cu mere, cu cartofi, rață să fie. Nu știu de ce dar o mâncăm mai mult în sezonul rece, așa că are cumva gust de iarnă, de sărbători pentru noi.

Cum a venit puțin răcoarea, m-a apucat și cheful de acestă friptură. Așa că, pentru că nu avem cunoștințe care să ne poată oferi o măcănitoare de casă, am purces la vânătoare spre Kaufland. Am ochit-o dintr-un foc: mare, grasă și frumoasă. Am mai împușcat și niște cartofi albi, ceapă, usturoi și un set complet de construcții cu mașinuțe, macara, betoniere și excavatoare (pe care nu e musai să le puneți și la cuptor) și am plecat veseli spre casă.

În timp ce păpădia își amenaja șantierul proaspăt achiziționat pe covorul din bucătărie, eu m-am apucat de treabă. Timpul de preparare este foarte puțin, răbdare trebuie să ai cu rața cât stă în cuptor.

Ingrediente:

-o rață întreagă

-2 kilograme de cartofi albi

-2 cepe

-1 căciulie de usturoi

-50 ml vin alb sec

-sare grunjoasă

-piper

Mod de preparare:

Rața se spală și se usucă cu prosoape absorbante, apoi se freacă bine cu sare și piper.

Cartofii dacă sunt mici și noi, se spală bine de pământ și se pun în tavă. Dacă sunt mari și mai bătrâni, se curăță de coajă și se taie în felii mai groase.

Ceapa se curăță și se taie julien.

Căciulia de usturoi se secționează întreagă pe orizontală.

Peste cartofii din tavă așezați ceapa, usturoiul și rața deasupra. Uleiul nu este necesar întrucât friptura se va găti în grăsimea pe care o lasă rața.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 140 de grade C, pentru 3 ore.

La terminarea intervalului de timp, adăugați vinul peste rață și stropiți friptura cu grăsimea lăsată în tavă. Măriți temperatura cuptorului la 180 de grade C și mai lăsați încă 20 de minute.

Rezultatul va fi o minunăție de friptură arămie și gustoasă.

Poftă bună!

 

 

Friptură de rață cu vin la cuptor
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *