Frigiderul este parte din familie. La început, stă ţanţoş, strălucitor şi nou-nouţ în magazinul de frigidere, aşteptând să-i vină familia care să-l ia acasă. Noi trăim cu falsa impresie că ne alegem singuri frigiderul. Total eronat! Frigiderul este cel care îşi alege familia. A fost creat cu exact acele caracteristici, dotări şi preţ care să-l facă membru de netăgăduit al familiei noastre. Chiar dacă, noi, nu ştim încă asta.

De cum ne vede, începe să zâmbească galeş. E bucuros că am venit, în sfârşit, să-l luăm acasă.

Îi amenajăm locul lui în bucătărie şi fiecare, pe rând, va veni să i se prezinte.

Ne va cunoaşte mai bine decât poate, uneori, ne cunoaştem noi. Va şti când suntem supăraţi, trişti, obosiţi, când simţim nevoia să bem un pahar de vin sau când veselia ne inundă sufletul. Ne va recunoaşte privirea îndrăgostită şi ne va asculta supărările. Ne va da bună-dimineaţa şi ne va spune noaptă bună. Ne va întâmpina în miez de noapte cu o lumină aprinsă, o vorbă bună şi o îmbucătură care să ne ofere confort.

Frigiderul va fi prezent în momentele când întreaga familie se reuneşte la masă. Ne va privi cu drag şi ne va hrăni ca o mamă grijulie. Va participa din plin la toate petrecerile pe care le dăm şi se va uita cu nostalgie la noi, an de an, la fiecare aniversare a noastră.

Frigiderul nostru este responsabil şi ne reaminteşte, în fiecare zi, prin bileţelele pe care le ţine conştiincios, ce treburi importante avem de rezolvat.

Nu-l vom lua cu noi în vacanţe pentru că, ştie şi el, că e cam grăsuţ şi nu va încăpea în maşină dar îi vom aduce din fiecare călătorie câte un magnet suvenir care să-i povestească de locurile prin care am fost. Frigiderul va râde odată cu noi de peripeţiile prin care am trecut, va împărţi cu noi amintiri de neuitat şi va asculta poveşti neştiute de nimeni. Ne va ţine fotografiile cele mai de preţ şi ne va face să zâmbim cu drag de câte ori îl vom privi.

Frigiderul are o viaţă frumoasă! Este mereu plin cu mâncarea şi băutura care ne place nouă, este iubit, îngrijit şi răsfăţat. Frigiderul este fericit la noi în familie! Însă are multe griji, o familie de hrănit, iubit şi consolat, multe responsabilităţi care trebuie duse cu succes la îndeplinire şi de aceea, la un moment dat, pentru frigiderul nostru iubit, vine vremea să se odihnească, să lase în urmă grijile şi să-şi trăiască viaţa doar pentru el.

Atunci, frigiderul va fi dus la ferma cu frigidere. E un loc minunat acolo: iarbă verde, floricele colorate, păsări cântătoare, râuri cristaline şi multă veselie. Sunt căţeluşi, pisicuţe, cântece vesele şi multe jucării. Acolo, frigiderele se întâlnesc să-şi laude familia lor. Acolo, frigiderele pot, în sfârşit, să se odihnească. Şi nu sunt triste deloc. Se simt împlinite că au avut o viaţă frumoasă şi o familie care le-a iubit. Ăsta este ţelul fiecărui frigider. Deşi noi am putea să fim supăraţi şi trişti după frigiderul nostru, el va fi fericit. În primul rând pentru că frigiderele noastre ne pot vedea în continuare, chiar dacă noi nu le mai vedem şi în al doilea rând pentru că frigiderul nostru păstrează în el pentru totdeauna toate amintirile care l-au format. Frigiderul nostru îşi va dori, la un moment dat, să ajungă la ferma minunată ca să se poată odihni, să respire aer curat şi uite de griji şi responsabilităţi.

De la ferma frigiderelor, vor urca lin spre raiul frigiderelor, acolo unde mâncarea nu se termină niciodată şi unde norişorii zburdă zglobii arătându-le mereu imagini cu familia lor iubită. De acolo, vor putea vedea toate locurile acelea minunate ale căror suveniruri le-au purtat ani întregi, plini de mândrie, ca pe nişte insigne de suflet!

Această postare este pentru Ade, suriorul meu iubit, al cărei frigider a sucombat până la întoarcerea din concediu şi care s-a simţit teribil de insultată când tanti de la telefon i-a spus insensibil:

-Vom prelua noi deşeul!

Auzi tu, impertinenţă! Să-l numească deşeu pe iubitul membru al familiei, domnul Frigider!

Cu siguranţă frigiderul lui tanti de la telefon nu va spune cuvinte prea drăguţe despre ea, când va ajunge şi el la ferma frigiderelor fericite!

Zbor lin, frigider iubit!

Sursa foto: https://www.123rf.com

 

   

Ferma unde frigiderul era fericit
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *