Ca o mămică informată ce sunt, primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când păpădia trece cu febra peste 38 de grade este să dezbraci puiul sau să-l îmbraci cât mai lejer și să scazi temperatura din casă. Done and done! Am apelat și la antitermice atunci când acest truc nu funcționa și situația amenința să devină inconfortabilă, dar la roșul din gât de la trei ani, Ania a stat prin casă mai mult dezbrăcată.

Nu ne-a învățat nimeni însă ce să facem atunci când febra este de mult uitată dar fetițul a realizat că e mult mai distractiv fără haine care să te incomodeze la joacă. Exact, am transformat-o pe Ania într-o micuță exhibiționistă!

Dimineața încerc să stabilesc împreună cu ea ce haine dorește să poarte în acea zi. Deschid dulapul, inspir aer în piept și mă pregătesc să întreb despre doleanțele vestimentare ale domnișoarei mele când … cu coada ochiului văd un pui care râde ghiduș cum adună cu repeziciune ce ponei poate să prindă în brațe și o zbughește în dormitor, unde se ascunde după noptieră. Renunț momentan la acest avânt.

După ce, cu greu, am prins un moment în care să așez haine pe fetiț, vine ora de somn. Toate bune și frumoase. Ne pupăcim, ne drăgălim, ne foim și ne căutăm poziții de dormit vreme de 5 minute. Pe când cred că s-a liniștit și că Moș Ene și-a făcut apariția, aud un glas:

-Maaaamiii, nu panonii, nu bluza, nu soșete! Jos, mami! Zblacă Ania!

Mă conformez cerinței.

Suntem la masă, Ania e atentă la desenele ei când o picătură mică și insignifiantă de piure de legume, cade ușurel pe tricoul păpădie, abia perceptibil. Sper că a trecut neobservată dar așteptările îmi sunt înșelate când un strigăt de luptă se înalță la orizont:

-Maaaaaamiii, JOS BLUZAAA!!! Jos, panonii! Jos soșetele!!!

-Iubire, dar pantalonii și șosetele nu au nicio vină pentru piureul poposit pe tricou!

Răspunsul apare imediat, fără drept de replică:

-Jos panonii, jos soșetele!!!

Dacă dați peste noi la vreun restaurant și observați o păpădie ce-și mănâncă tacticoasă mâncarea doar în chiloței, nu puneți întrebări suplimentare. E clar că o hăinuță a fost împușcată fatal cu mâncare! Noroc că vine vara și astfel de înfățișări publice vor fi, probabil, mai puțin dubioase!

Sursa foto: www.colourbox.com

 

 

Febra cu urmări neprevăzute
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *