Una dintre activitățile Aniei preferate e să ne uităm împreună la clip-uri amuzante pe Youtube cu animăluțe, căței, pisici, bebeluși sau copilași haioși. Ne ia de după gât, verifică periodic dacă suntem atenți, ne îndeamnă mereu cu un ”Hoite (uite), mami, tati!” și râde copios, cu gura până la urechi, la orice fază amuzantă care ne este prezentată acolo.

Când ajunge acasă Florin, de regulă, este imediat luat în posesie de păpădie. Trebuie să o plimbe calu’, să îi caute cățelușii ascunși pe sub dulapuri sau să participe la jocurile imaginate de ea.

Aseară, domnul tătic a ajuns mai târziu, taman la momentul fazelor comice de pe Youtube, așa că a fost luat imediat în primire de fetiț, condus la canapea, îmbrățișat de după cap și râs împreună de eroii din televizor.

Eu mai aveam ceva treabă pe ultima sută de metri, înainte de culcare, așa că nu am luat parte la acest ritual. Când în sfârșit m-am alăturat și eu găștii vesele și m-am așezat ostenită pe fotoliul Aniei de burete, fetițul a strigat un ”maaaaaami” entuziast și a fugit direct în brațele mele, îmbrățișându-mă strâns și lăsând în urmă un tătic total dezamăgit:

-Păi bine, măi pitic! Pe mami ai văzut-o toată ziua și tot de ea îți e dor? Hai la mine în brațe că mi-ai lipsit mult astăzi!!

-NU!, strigă Ania râzând și-mi mai dă mie o pupă pe obraz!

O strâng și eu tare în brațe și le zâmbesc în gând tuturor celor care m-au avertizat când era păpădia micuță că va fi topită după ta-su, că așa sunt fetițele, să n-o iau personal, că el fiind cel plecat mai mult, eu cea mereu acasă, obosită și uneori fără chef de joacă ori rățoită, va alerga întotdeauna spre un tati vesel și amuzant. Și într-adevăr aleargă spre el și-l iubește tare! Dar locul meu e mereu păstrat intact în suflețel de fetiț. E adevărat că uneori am treabă, dar fără chef de joacă ori rățoită, încă nu m-a găsit fetițul! Așa că, mămici de fetițe, nu credeți tot ce auziți. Fiți acolo, ochi în ochi cu puiul vostru și veți primi mereu pupici pe obrăjori, sub privirile geloase ale unui tătic amuzat.

Sursa foto: http://www.hungryforchange.tv

 

 

Fata lu’ tata e, de fapt, fata lu’ mama?
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *