Masha nu a fost tocmai cățelușul pe care familia noastră și l-a dorit. În primul rând, nouă nu prea ne plac mogâldețele mici dar voiam unul pentru Ania să-l poată smotoci, pentru că în cazul celorlalți doi, nu are nicio șansă de manevrare. În al doilea rând, ne-am fi dorit un pug (mops) singurul cu o figură atât de comică încât să putem trece peste dimensiunile lui minuscule.

Dar Masha ne-a fost scoasă în cale și după cum se spune, familia nu ți-o alegi.

Domnișoara lătrătoare, încă de la venirea ei la noi în casă, a prezentat un comportament aparte, dovedind încăpățânare și ceva apucături care nu sunt conforme cu stilul de viață al celorlalți doi căței.

S-o luăm ca prim exemplu pe Pisi care este tolerată și acceptată în această curte, fără comentarii, ignorată și lăsată să treacă atunci când, în ultimul moment, decide să le taie calea uriașilor noștri.

Ei bine, Masha are propria ei agendă în privința miorlăitoarei și o latră însetată de câte ori o zărește fie pe-un colț de casă, vreun copac sau gard. O fugărește cu ciudă atunci când se plimbă diafan și neobrăzat, pentru o secundă, prin fața ei și, ori de câte ori i s-au explicat regulile, refuză să se conformeze la ele. Dacă însă se întâlnesc amândouă la noi în casă, se comportă de parcă ar fi vechi prietene.

Un alt dușman de moarte al Mashei este furtunul. De câte ori acesta țâșnește cu nesimțire în fața ei, cățelușa noastră aprigă scoate pitbull-ul din ea și se repede cu ură asupra jetului de apă, îl mușcă, îl latră, îl mârâie și se luptă cu el până la final.

În plus, se pare că suferă puțin și cu nervii, întrucât latră ascuțit și țipător la orice mișcă: un trecător, un alt cățel, o mașină, o frunză sau o adiere de vânt.

Că prinde șobolani, nu e un lucru rău, de aici îi vine și numele popular de șoricar, însă ne cam deranjează atunci când ni-i lasă decapitați macabru la ușa noastră.

Cu toate acestea, Masha e cea mai mare sursă de distracție din familia lătrătoarelor și e singura care nu se sfiește să se arunce în cele mai nebune jocuri alături de păpădie.

Cam așa e cu familia, nu ți-o alegi, te enervează uneori, dar cumva, în timp, ajungi să adori și cele mai ciudate capricii ce fac parte din membrii ei!

Sursa foto: jardinage.lemonde.fr

Familia, Masha, capriciile și iubirea
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *