V-am povestit deja că am urmat dieta Dukan și am scăpat de 14 kilograme, acum (ultimele trei neintenționate), mâncând, basically, carne sau proteină pură. Ce nu v-am spus însă este că s-a creat un trend în familia noastră.

Florin este dukan-ist de când îl cunosc. Pentru el mâncare înseamnă o halcă imensă de carne (de preferință prăjită). Cu sau fără garnitură, carne să fie. Dacă-i pui și un ardei iute lângă, ai pace cu el. Așadar, soțul meu este cel mai acerb dukan-ist dintre noi, un dukan-ist de plăcere.

Cu ocazia acestui nou stil alimentar al meu, am reușit însă, FINALLY!!!!,  să conving și păpădia să mănânce cărniță, adică, să înghită cărnița, nu doar să o mestece și să o scuipe apoi pe unde nimerește. De ”vină” au fost probabil două rețete extrem de simple, rapide și sănătoase: pui cu sare și piper prăjit fără pic de ulei în airfryer și pulpe de pui aruncate într-o oală cu vreo câțiva căței de usturoi decojiți întregi, sare, piper, o lingură de bulion și apă cât să le acopere, fierte sub capac la foc mic până se desprinde carnea de pe oase. Concesii am făcut amândouă: păpădia a acceptat să-i rup eu bucățele potrivite de carne pe care să i le înmânez pe rând (dacă i le așez în farfuria ei, automatismul de a și le îndesa pe toate în gură deodată, persistă) iar eu am acceptat că fetițul dorește să fie în trend și nu amestecă legumele cu carnea. Fiecare este mâncat pe rând, legumele mai în scârbă, cu mofturi și mult interes din partea mea, carnea cu poftă și interes din partea Aniei.

Să mai adaug și că Auri și Dorin, colocatarii noștri de curte, au decis să dea câteva kilograme jos și au devenit și ei dukan-iști?

2018 pare un an tare interesant și atractiv deocamdată!

 Sursa foto: www.kirchheimerhof.at

 

 

Dukan-iștii din familia noastră
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *