Avem în față un drum de vreo patru ore cu mașina. Suntem echipați cu toate cele necesare: vreo 1000 de cățeluși din Patrulă, ponei, carioci și foi de hârtie, cărticele, telefon, tabletă, suport de tabletă, plastilină, sandwich-uri, ronțăieli, și mai multe ronțăieli, banane, apă, păturică, mămic, tătic și fetiț entuziast. În plus, ora de somn de prânz a păpădiei se găsește undeva pe traseu.

După 5 minute de drum am epuizat toate activitățile propuse. Fetițul, conform regulilor stabilite în ultima perioadă, șade confortabil în scaunul de mașină, prinsă cu centurile de siguranță, pentru că așa ne cer Marshall și Chase, cei doi cățeluși care se gândesc la siguranța noastră în trafic. Face prima încercare:

-Maaami, vleau la blațe la maaaami!

-Nu se poate, iubire! Până ajungem la Sinaia, fiecare stă la locul lui, cu centura prinsă.

-Maaaaaami, am agiuns la Sinaia???

-Nu încă, fetiț! Mai avem ceva de mers.

Ne vin niște oi de pe marginea drumului în ajutor. Râdem cu toate gurile la ele și decidem să fim atenți la cai, vaci, capre, păsări, căței și pisici. Facem cu mâna la avioane și le povestim despre aventurile ce ne așteaptă pe noi. Mi se cere un concert de cântecele în engleză pe care-l performez susținută backing vocal de Ania la refrene. Din când în când, intervine și tati cu câte un vers. Păpădia propune un joc prin care să asociem culorile mașinilor ce trec pe lângă noi cu cele ale cățelușilor din Patrulă:

-Uite, mami, mașina velde a lui Rocky!

Mâncăm banane și pleoapele încep să devină tot mai grele. Fetițul însă nu se lasă doborâtă. Se luptă cu înverșunare cu somnicul ce o amenință. Se foiește în scaunul de mașină, își ajustează centura și cu o voce adormită, după câteva momente de cugetare, mă informează:

-Maaaamiii,  zice Chase: Bine, mami, poți să iei la blațe pe Ania!

Râdem toți însă refuzăm tentația. Îi ofer în schimb să o țin de mânuță și să-mi las capul de scaunul ei, de care, de altfel, oricum eram lipită. Se liniștește puțin și cred că și ațipește preț de câteva secunde. Se trezește însă instant la o frână de-a lui tati și țipă bucuroasă:

-Maaaami, am agiuns la Sinaia???

Sursa foto: www.dreamstime.com

 

 

Drum lung cu mașina veselă
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *