Păpădia a hotărât că nu mai vrea să se joace de-a bebelușul și intenționează să-și proclame autonomia că doar are și ea un rol extrem de important în familia noastră. Așa că, brusc și dintr-o dată, a început o serie de reglementări despre cum vor merge lucrurile la noi acasă de acum încolo și a stabilit, dincolo orice îndoială, care sunt atribuțiile și responsabilitățile ei.

1.A decis că nu mai acceptă să fie hrănită cu lingurița ci mănâncă ea singură cu mânuțele, cu lingurița sau furculița, cu obrăjorii, gurița, părul, tricoul, pantalonii și chiar șosetele uneori.

2.De acum încolo nu va mai fi spălată de mami ci își va curăți singură dințișorii și mânuțele ajutată de un scaun și de un prelungitor de chiuvetă, va închide singură robintele de ”arș” și ”lece flig” și se va șterge de prosopul ei atârnat acum la îndemână, după care va așeza și scaunul pliant la loc, lângă calorifer.

3.Scutecul va fi scos de mânuțele ei din pungă, celelalte 5 scutece lipite de cel dorit, vor fi azvârlite pe podea, pantalonii și șosetele vor fi târâte prin toată camera până la eliberare completă, scutecul vechi va fi tras în toate direcțiile până va ceda nervos și se va rupe singur, iar apoi, timp de 20-30 de minute, vor fi readuse la poziția inițială noul scutec, șosetele și pantalonii, întotdeauna invers de cum i-ar fi așezat mami în mod normal.

4.Când familia se va întoarce acasă de la cumpărături, păpădia va fi cea care îndeasă în frigider produsele: carnea congelată, brânza, iaurturile și două hârtii igienice, după care va trânti ușa frigiderului peste o bere de-a lui tati care se va sparge și va împroșca miros amărui peste tot.

5.Când ceva  trebuie aruncat la gunoi, este sarcina fetițului să îndeplinească această misiune. Și nu, uneori chiar nu contează că nu ți-ai terminat de mâncat budinca de ciocolată. Oricum e spre binele tău că prea balotai cu poftă din ea.

6.Când un musafir dorește să plece, Ania se va erija imediat în gazda perfectă și îi va deschide ușa de la intrare, îl va împinge afară din cadrul ei și o va trânti apoi cu putere, uneori prinzând și vreo trei degete ale musafirului ghinionist.

7.Când suntem în mașină și ajungem la vreun semafor, tati, cel care conduce de obicei, nu are permisiunea de a face nicio mișcare până nu primește decodificarea primită de la lumina semaforului și tradusă de păpădie, adică ”velde go stalt pleci tati!” sau ”loșu stop stai tati!”.

8.Deciziile lui mami de a pune mai la înălţime obiecte interzise pentru pui, vor fi anulate în cazul în care, domnişoara independentă care trage mereu după ea un scăunel, va ajunge la ele şi deci, şi le va însuşi pe drept.

Of, Doamne, cât de repede a crescut şi cât de mândră sunt de ea!!!!

Sursa foto: http://www.independent.co.uk

 

 

Domnișoara independentă și reglementările impuse
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *