Ca majoritatea copiilor de vârsta ei, Aniei îi place să se joace de-a doctorița. Avem vreo trei truse de medici combinate pe care le exersăm frecvent ba pe vreun cățeluș ce a căzut și s-a lovit la lăbuță, ba pe vreo fetiț ce a înghițit un ”pacucu”, ba pe vreo mami ce tocmai naște un bebe.

La ultimele analize medicale a fost implicat chiar și Marshall din Patrula cățelușilor, pompierul antrenat în acordarea primului ajutor, cel căruia i-a revenit rolul de a analiza la microscop sângele donat de păpădie. Relația noastră cu medicii este una extrem de bună, fără temeri sau amenințări stupide. 

Intru în camera Aniei doar ca să o găsesc pe fetiț prinsă într-un avânt muncitoresc de împrăștiere a jucăriilor prin toate colțurile încăperii. Îmi aruncă o privire fugară în timp ce îmi expune încruntată o problemă extrem de serioasă:

-Maaaami, nu cie Ania unde-i injecția blue!!!

-Cauți seringa albastră, pui? Nu am mai văzut-o nici eu de ceva vreme.

Decid că e timpul să o familiarizez pe păpădie cu meseriile celor din familie:

-Heeei, am o idee!! Știi cine e doctoriță? Diana, iubire, mătușa ta! Și Radu cu Bubu sunt și ei doctori. Când mergem în vizită la ei, roagă-i să-ți dea o nouă seringă cu care să te joci.

Aleg să nu îi prezint și specializările fiecăruia pentru că vom avea timp când mergem pe la serviciul lor să îi explicăm pe îndelete ce face fiecare.

Mă ascultă cu atenție și acceptă cu toleranță ideea mea:

-Ok, mami!

Suntem în curte, bineînțeles, înconjurate de căței. Enzo începe să se scarpine în ureche și să emită un scheunat inconfortabil. Ania se uită mirată la mine. Îi explic că este posibil să îl doară urechea, poate s-a zgâriat când se juca cu Lulu și cu Masha.

Logica păpădiei este limpede și nu știu cum de nu m-am gândit mai repede la ea:

-Hai, mami, sună Diana spui doale Enzo ulechea, mami!

Așa-mi trebuie dacă aleg să nu îi prezint fetițului informații complete despre problemele cu care se confruntă. Era cât pe ce ca Enzo să fie, probabil, primul cățeluș consultat de doctorița oftalmolog a familiei noastre!

Sursa foto: www.petsmart.com

 

 

Doctorița noastră specializată în probleme de căței
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *