Inspirată de celebrul Bobby Flay, deși destul de mult o carnivoră, m-a fascinat atât de mult această rețetă încât a trebuit musai să o încerc și eu.

Meniul este vegetarian, cu influențe marocane, dulce, acrișor, aromat, rapid, perfect pentru papilele mele gustative și, de acum, o constantă printre rețetele preparate de mine.

Hummus cu curry

Ingrediente:

-1 conservă de năut de 400 g

-2 linguri mari cu tahini

-4 linguri zeamă de lămâie

-1 lingură de miere

-1 ceapă mică tocată

-1 lingură pudră de curry

-un praf de boia

-1/2 cană apă

-1/2 legătură pătrunjel verde

-sare, piper

-ulei de rapiță pentru prăjit

Mod de preparare:

Se încinge uleiul și se călește ceapa cu un praf de sare. Se adaugă pudra de curry, un strop de boia și 1/2 cană de apă și se lasă să fiarbă încet 10 minute.

Între timp, se blendează năutul scurs cu pasta de tahini, zeama de lămâie, mierea, sare și piper, adăugând zeama din conserva de năut (sau apă) până la o consistență cremoasă. Se pune ceapa cu pudra de curry și se blendează din nou. La final, se pune pătrunjelul și se mixează din nou. Delicios!!!!

Chutney de roșii

Ingrediente:

-1 ceapă tocată

-4 căței de usturoi tocați

-500 g roșii cherry tăiate în jumătăți

-4 linguri de zahăr brun

-1 linguriță de ienibahar măcinat

-1 linguriță de scorțișoară măcinată

-1/2 cană oțet de vin alb

-1 legătură pătrunjel verde tocat

-ulei de rapiță pentru prăjit

Mod de preparare:

Se călește ceapa în ulei se adaugă usturoiul și apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți. Se pune zahărul brun, ienibaharul, scorțișoara și oțetul. Se lasă la foc mare până crapă coaja roșiilor și apoi se lasă să scadă la foc mic. Se garnisește la final cu pătrunjel proaspăt tocat.

Lipii la grătar

Mega simplu, am cumpărat niște lipii de la supermarket, le-am uns cu foarte puțin cu ulei de rapiță și le-am băgat cu funcția de grill în cuptorul încins la 200 de grade C, pentru foarte puțin timp. Ideal ar fi fost să le pregătesc în airfryer sau pe grătar, dar acum mi-a fost mai comod să procedez așa.

Asamblare:

Pe o lipie am uns din belșug hummus-ul cu curry și am garnisit apoi cu chutney-ul de roșii. Rezultatul: mi-nu-nat!!

Poftă bună!

Dish vegetarian cu influențe marocane
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *