Ca să încep anul bine, m-am reapucat de sport cu ajutorul platformei  Wii. Mai încântată decât mine și chiar decât platforma însăși a fost bineînțeles, păpădia.

Este mult mai implicată decât înainte și pot spune că facem sport cot la cot. La propriu. Se așează pe covor înghesuită în mine și performează mișcările uitându-se când la antrenorul meu personal, când la mine. Râde, chicotește și se zbenguie de bucurie prin cameră.

Din când în când mă opresc pentru că puiul lipit de mine mă împiedică la mișcări prea ample. O rog să-mi lase puțin spațiu și se îndepărtează doi pași.  Dar până la final exercițiului e din nou lipită de mine.

Când trecem la pozițiile de yoga e extrem de amuzantă cum încearcă să-și mențină postura. Îi explic că acum suntem un copac, sau un scaun sau că îi spunem soarelui ”Bună dimineața!”. ”Ninineața, soale!” strigă ea fericită prin geamul deschis, în bezna unui 5 și jumătate de afară. Nu reușește să stea concentrată pănă la final și de cele mai multe ori cade pe covor cu un clinchet zglobiu de râs: ”Maaami, Ania cucut buf! Căjut Ania!”.

Alteori stă cu sufletul la gură să nu ratez indicațiile antrenorului: ”Mami, înțepe! Hai!”. Sau respiră ușurată când am reușit să duc un exercițiu până la capăt: ”Pfuuu! Gata, mami!”.

Însă cea mai distractivă parte e alergatul. Eu cu telecomanda Wii în mână, fetițul pe urmele mele. Și în afara ritualului de sport, Ania adoră să alerge, fie după, fie de mine.  ”Hai, mami, lepede-lepede Ania haț!”. Ne învârtim în cerc prin cameră schimbând brusc sensul de alergat, ne mai împiedicăm de o jucărie sau una de picioarele alteia, mai cădem, ne ridicăm și continuăm alergatul. Îmi mai arată câte-un cățel sau pisicuță ce decide să ni se alăture prin ecranul televizorului sau se oprește câteva secunde să admire marea cea zgomotoasă ori niște copii ce se joacă pe plajă.

Dacă este și Masha în casă distracția va fi și mai mare. Patrupeda latră cu înverșunare în jurul nostru, ba împleticindu-ni-se printre picioare, ba ascunzându-se după fotoliu, total nedumerită pe cine fugărim noi totuși.

Dacă era posibil așa ceva, 2018 a reușit să ne aducă dimineți încă mai vesele decât erau înainte. Unde mai pui că  începem să ne formăm și obiceiuri sănătoase!

Sursa foto: https://www.boredpanda.com

 

 

Dimineți cu sport și hohote de râs
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *