Ania e prea micuță deocamdată să ne uităm împreună la filme, în schimb, eu pentru desene animate nu sunt niciodată prea mare. Preferatele mele și, o lungă perioadă de timp, și ale păpădiei, sunt Masha și ursul (Masha i medved). Rusești la origini, au traducere și în română și în engleză (Masha and the bear). Noi le-am văzut în toate variantele. Pe lângă că sunt extraordinar de bine realizate, personajele sunt excelent creionate, amuzante și cu farmec incontestabil, morala înțeleaptă și pozitivă a fiecărui episod străbate dincolo de hohotele de râs.

Cu această ocazie, ne-am îndrăgostit de desenele rusești. Cumva redescoperim așa, alături de păpădie, ce înseamnă să te bucuri doar de imagine fără să înțelegi o iotă din ce se vorbește acolo, încercând să-ți dai seama din mimică, gestică și fapte despre ce e vorba, lăsând firul poveștii să se desfășoare netulburat în fața ta. Unde mai pui și că alfabetul chirilic e un mister total pentru noi. Ce te faci însă atunci când întâlnești o altă realizare animată excelentă căreia însă nu îi găsești traducere și nu știi nici măcar cum se numește ca să-ți adaptezi căutarea? Atunci când tot ce știi este că au un generic fenomenal pe care țopăi ca apucatul cu fetiț și cu tătic, în timp ce strigi din toți plămânii: din-din-din-din-diiiin!! (singurul cuvânt inteligibil pe care îl distingi dar care, bineînțeles că nu știi ce înseamnă)?

Păi îți amintești atunci că ai un blog care este posibil să fie citit și de vorbitori ai celebrei limbi (mami, Isa) și le ceri ajutorul. Nu poți să crezi că niște desene atât de minunat realizate pot rămâne fără ecou în restul lumii așa că inserezi un link în text care să ofere mai multe informații pricepuților, le oferi o imagine, scrii mare și disperat un HEEEEEEEEELP!!! AJUTAȚI-MĂĂĂĂĂĂ!!! și aștepți cumințică orice indiciu ți s-ar putea oferi.

Later edit: În documentarea mea cu privire la acest text, am găsit un nume ”Jingliks”. Puteți completa cu ceva acest termen?

Sursa foto: www.kinopoisk.ru

 

 

Desene animate rusești cu ecou în păpădie
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *