Pentru că accesoriile necesare unui zbor cumsecade trebuie mereu întreținute și schimbate în caz de folosință excesivă și uzare (dormit cu ele, mâncat cu ele, strecurat cu ele în cele mai diminuate spații), al doilea set de aripi pentru păpădie a fost achiziționat de Dorin. 

Primul set cumpărat de tati prezenta pene (din care încă mai culegem de prin casă pentru că au calitatea extraordinară de a sta pitite în cele mai dosite unghere și așteaptă așa cu nonșalanță să fie descoperite). Dorin învață din greșelile trecutului și găsește aripi de fluturaș, Fără pene, fine și catifelate, cel mai probabil menite pentru o micuță zână din povești deoarece au venit la pachet și cu o baghetă magică încadrată în aceeași tematică. 

Fetițul s-a năpustit imediat pe aripile necesare unui zbor de păpădie și, în timp ce mami monta cu iscusință accesoriul, Ania cerceta nedumerită bagheta magică despre a cărei utilizare nu avea nicio informație întrucât poveștile cu prințese și zâne nu se află printre preferințele ei. 

Singura asociere pe care fetițul a văzut-o ca fiind plauzibilă a fost cu un plici pentru muște pe care ne văzuse folosindu-l intens vara trecută. Așa că, delicată ca o păpădie, a început să izbească cu bagheta magică în stânga și în dreapta, ba într-o masă, ba într-un scaun, ba de-a dreptul în asfalt. 

După ce hohotele de râs au încetat, i-am explicat domnișoarei mele ce este acel plici imaginat și ce puteri miraculoase are. I-am dezvăluit chiar și formula magică (abracadabra) cu care poate pe loc transforma pe oricine în orice dorește. Am fost apoi cu toții transformați pe rând de la cățeluși și pisicuțe suave, la vaci, muște (old habits die hard), broaște sau ”pepegali”. O veritabilă grădină zoologică în plină activitate s-a desfășurat în acea după-masă la noi în curte, atunci când fiecare orăcăia pe limba lui nou primită în dar din partea fetițului.

Cea mai drăgălașă urmare a acestui eveniment este formula magică pe care Ania o invocă de fiecare dată când vrea să fie pusă în posesia aripilor și a baghetei fermecate:

-Mami, vleau alipi și câtâlaba-câtâlaba acuma!

De ce să apelezi la un hocus-pocus cu șanse mai mari de a se afla aproape de realitate când poți prelungi puțin perioada cuvintelor haioase pe care speri să le poți purta în suflet tot restul vieții! 

Sursa foto: http://dreamlovewallpapers.com

 

Descoperirea magiei prin zbor
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *