Îmi plac schimbările, în special cele legate de anotimpuri. Acum iubesc toamna și sunt parte din ea. Îmi place mirosul de toamnă, decorul, răcoarea, ploile, norii apăsători, soarele cu dinți, copacii desfrunziți, totul.

Iubesc inclusiv activitățile de toamnă. Ok, recunosc, prefer totuși să îi admir pe alții desfășurându-le, cum ar fi bunicii păpădiei și ai mei părinți, Auri și Dorin, vecinii noștri de curte care, în această perioadă, sunt ca niște albinuțe, preocupați să lase totul în ordine în curte până la primăvara care vine: adună frunzele uscate, taie crengi inutile, curăță plăntuțele, sapă prin grădină, tund iarba, culeg fructele, etc.

Fetițul, lipită de ei, mereu curioasă și atentă, cu întrebări specifice și dornică să dea o mână de ajutor, este în culmea bucuriei.

Mânată probabil de acest entuziasm, s-a îndrăgostit iremediabil de o creangă măricică tăiată de Dorin. Atât de tare încât a decis să o facă membru al familiei. A târât-o opintindu-se prin toată curtea, m-a strigat la geam și mi-a cerut să-i prezint noul ei domiciliu, a.k.a. casa noastră. M-a cuprins un val de neliniște la gândul că numai dumneaei lipsea din decorul nostru însă m-a înduplecat instantaneu privirea entuziastă a păpădiei. În plus, puica mea îmi face mereu cadouri, strigându-mă la geam să-mi întindă fericită frunzulițe culese de mânuța ei, flori uscate, gândaci morți, râme, buburuze sau jucării stricate. O creangă mare de copac, nu am mai primit însă niciodată.

După ce ne-am măsurat cu doamna creangă și am constatat că e cea mai înaltă din familia noastră, am poziționat-o cât de dosit a fost cu putință pentru ocupanta a unui sfert de încăpere. Ania o privește cu drag câteodată, înainte de a o ignora complet pentru tot restul zilei. Refuză însă categoric orice solicitare de a o îndepărta spre natura de care îi este, presupunem noi, atât de dor.

Crenguța noastră nu a venit însă singurică ci, deși aproape cheală, a păstrat câteva frunze uscate ca aminitire, frunze care au început firesc să cadă. Așa că, da: e toamnă afară, e toamnă în sufltele noastre, e toamnă și la noi în casă!

Sursa foto: www.freeimages.com

 

 

Decorul nostru tomnatic din casă
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *