Când ceva neașteptat se întâmplă la noi acasă, reacția firească și spontană a păpădiei este un elocvent: Oh, my God!!!

Dacă scapă vreo jucărie din mână sau răstoarnă un turn prospăt ridicat, alături de un zâmbet drăgălaș, Ania va mai pune de la ea și un Upsi!! vesel.

Când o ajut să se spele pe dinți ducându-i apă la gură cu mâna făcută căuș, eu voi fi excavatorul lui Rubble. Când ea își va fi clătit gurița cu apă, va elibera  spuma de la pasta de dinți printr-un șuvoi pe care-l va intitula furtunul lui Marshall.

Îmi cere să execut o operațiune mai delicată cum ar fi să-i trag Mashei niște șosete pe lăbuțe. Efortul meu însă va fi întotdeauna încununat cu un : ”Așa, mami! Bravo, mami!”. Nici nu vă imaginați ce bine se simte când performanțele tale sunt remarcate de un pui vigilent.

Își înșiră pe covor colecția de căței din Patrulă cu mașini mici, achiziționată de Dorin și începe să-i enumere: ”Marshall cumpălat Dolin, Rubble cumpălat Dolin, Sky cumpălat Dolin … Toate-toate cumpălat Dolin!”. Este cazul să ne autosesizăm și să începem egalarea cadorilor pentru că, se pare, avem de-a face cu o micuță păpădie ce ține extrem de bine contabilitatea și nu am vrea să ne trezim taxați pe motiv de: nu știe ea să numere la aproape 3 ani.

Ca orice fetiț normal, Ania are obiceiul să își guste mucii după care sapă riguros în năsucul ei micuț. Suntem acasă la ritualul de seară. L-am invitat pe Marshall mare cât jumătate de păpădiu cu noi în pat, ne-am tras plapuma peste cap într-un cort cam înghesuit și am aprins lanterna micuță ce ne veghează somnul. În intimitatea creată am început să-l analizăm pe domnul cățel: ochii, șapca, urechile, burtica, botul, codița, lăbuțele, nasul. Pentru că erau destul de proeminente, i-am făcut cunoștință Aniei și cu nările lătrătorului. Cu degețelul ei micuț, fetițul îi urmează contururile acestora după care îi duce mâna la gură și-i zice: ”Papă, Marshall, bun-bun!”. Așa, să vadă și el ce bunătăți neexplorate zac pustii înlăuntrul lui!

Atât de minunat este să fii mămic de păpădiu iubit!

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

 

De pe-acasă adunate
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *