Prima oară când Ania s-a jucat de-adevăratelea v-ați ascunselea a fost cu Melisa și cu Mara, fetele Adrianei, prietena și finuța mea. Alerga voioasă cu mânuța prinsă strâns de mâna Melisei și stăteau pitite amândouă după vreo căsuță, vreun tufiș sau cușcă de căței și apoi fugeau spre locul de mijit ochii. 

Până atunci, jocul de-a ascunselea se desfășura cu mami care era mereu în căutare de pui dispărut, mereu dispusă să meargă până la capătul pământului ca să-l găsească. Ania se ascunde de obicei in plain sight, imposibil de ratat chiar și cu ochii închiși, după jumătate de oiță, după un colț de fotoliu sau sub masa care lasă la vedere o lăbuță ridicată de cățeluș. 

Când are nevoie urgentă de vreun ponei rătăcit, iese tiptil din ascunzătoare pe principiul struțului cu capul în nisip: își pune mânuța la ochișori și bâjbâie după evadat. Dacă ea nu mă vede, principiul reciprocității se aplică instantaneu.

Minivacanță de 1 Mai. Suntem la ora de joacă dinaintea prânzului. Draperiile sunt trase, doar câteva becuri luminează pe alocuri. Fetițul inițiază un joc de-a v-ați ascunselea în care face echipă cu mami iar tati este cel care trebuie să ne caute și să ne găsească. Partea cu pui-pui-ul de la sfârșit este prea trivială pentru gustul păpădiei așa că este eliminată complet. Printre șoapte secretoase, chiote abținute de râs, pături puse pe cap, ne strecurăm prin semi-întunericul din casă. Tati face eforturi serioase să ne găsească căutându-ne ba sub covor, ba după acvariul peștilor, ba în pantoful Aniei sau în orice loc mai puțin evident decât cel în care ne găsim. Când, în sfârșit ne descoperă, noi îl speriem cu un booo și fugim spre următoarea ascunzătoare.

E momentul ca Ania să decidă că e rândul lui tati să se ascundă. Locul lui ales e după ușa de la baie. Bâjbâim în întuneric după el și când să-l prindem, tati țipă nițeluș cam tare. Sperietura  este reală în acest caz. Nemulțumită de acest fapt, păpădia hotărăște să preia frâiele jocului și-i prezintă pe un ton de comandă lui tati următoarea lui ascunzătoare, una mai puțin dosită și deci, previzibilă. 

Poate la voi acasă fiecare face ce vrea dar aici noi nu avem secrete nici măcar la v-ați ascunselea. Sunt curioasă ce reacție va avea fetițul când ceilalți copii cu care se va juca vor refuza să urmeze regulile atât de clar stabilite de păpădie și vor decide să se ascundă haotic așa de capul lor!

Sursa foto: www.forescout.com

 

 

De-a v-ați ascunselea cu păpădia
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *