Iubesc modul liber de a dansa al copiilor, mod pe care și eu îl practic, nu neapărat pentru că nu știu să dansez, deși, și acesta este un aspect important, dar mai ales pentru că îmi place, e distractiv, eliberator și haios, mult mai interesant decât aceleași unduiri senzuale care par trase la indigo și care pierd din esența acestei activități. Dansul nostru este unul fără ritm, fără sincron, o bâțâială în care mâna zboară într-o parte, piciorul în cealaltă iar capul își vede liniștit de treaba lui. Pentru un punct de referință, adresați-vă lui Elaine din Seinfeld (cunoscătorii știu de ce). Cel mai important lucru însă este că ne simțim cu adevărat bine, fără să ne pese cum ne percep cei din jur. Despre asta, cred eu, că ar trebui să fie dansul.

Una dintre figurile de dans preferate ale păpădiei a fost învățată de la nașa ei, Celina, este repetată la fiecare întâlnire a lor și presupune arcuirea fundulețului în spate și agitarea lui rapidă stânga-dreapta.

Ulterior, acestei figuri de dans, i-a fost atașat și un refren descoperit pe youtube, celebrul wiggle-wiggle, care este coloană sonoră pentru diferite montaje animate pe care le urmărește ea și care este reintitulat wego-wego.

Cu ocazia apropiatei primăveri, Masha a decis să intre în călduri. Deși e bătrân și bolnav, deși abia se mișcă din cauza durerilor de spate, Enzo a declarat că nimic nu îl poate ține departe de o domnișoară frumoasă și disponibilă (chiar dacă i-ar putea fi bunic și chiar dacă domnișoara abia îi ajunge la genunchi cu înălțimea) și are diverse tentative de propune o partidă de împerechere cu aceasta, prin mimarea, în aer (că nu are cum altcumva), a unui act sexual patruped.

Păpădia este nedumerită:

-Ce face Enzo acolo, mami?

Aha, am ajuns și la genul acesta de discuții. Trag aer în piept și-i răspund:

-Masha a intrat în perioada când poate să facă puiuți iar Enzo ar vrea să fie tăticul. Este un ritual de împerechere ce încearcă el să propună,

Râde tare și începe și ea să-l imite pe Enzo.

Vine domnul tătic acasă iar Ania îl întâmpină fericită:

-Taaaatii, Enzo vrea să facă puiuți cu Masha și a început să danseze wego-wego așa, în față și în spate, cu fundulețul lui! spune ea râzând cu gura până la urechi.

Să apreciem cu toții, zic, metafora în care fetițul nostru a transformat acest ritual de împerechere canină!

Sursa foto: www.pets4homes.co.uk

Dans cu Enzo și cu wiggle-wego
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *