Cel mai mare atu al Șoimușului este curtea generoasă și plină de comori. Ziua întreagă alergi de la o atracție la alta și nu te plictisești nicicum: ai piscină mare de înotat, ai piscină mică de dezmierdat jucării și răcorit nițeluș, ai groapă de nisip cu o puzderie de jucării pentru ea, ai trambulină pentru întreaga familie, ai tobogan cu scări și perete de escaladă, ai cort căsuță cu ferestre transparente, ai leagăn, ai balansoar, ai hamac, ai jocuri de curte cu mingi, palete, popice, rachete, etc, ai minge care țâșnește apă, ai copaci generoși care-ți țin de umbră și locuri cu iarbă pe unde te poți juca în voie cu cățelușii.

Ei bine, în acest început de august minunat, vremea a decis să ne joace o festă și toarne cu niște ploaie+temperaturi scăzute la pachet. Ne-am trezit astfel, toți trei, admirând curtea minunată de la distanță (noroc cu pridvorul care ne permite să respirăm aer curat).

E sâmbătă dimineața, fără prea multă treabă de făcut. Ne regăsim toți trei în pridvor. E răcoare bine, cam de toamnă pare așa. Eu și Florin suntem echipați corespunzător: șosete, papuci, pantaloni lungi, tricouri și hanorace peste. Ania, despuiată complet:

-Măi, fetiț, îngheți de frig! N-ai vrea tu să pui vreo două haine pe tine?

-Lasă, mami, că nu mi-e frig! Îmbracă-te tu, mai bine!

Eu m-aș mai îmbrăca dar parcă acum mi-e cam jenă. Reușesc totuși să negociez un maieu, un chilot și o pereche de șosete pentru ea. După cinci minute, se retrage în dormitor de unde apare din nou dezbrăcată. Zâmbește ghiduș:

-Mi-e cald, mami, cu atâtea haine pe mine!

Adevărul este că noi am obișnuit-o așa, de când s-a născut, cu o temperatură constantă în casă de 20-21 de grade C și despuiată cât cuprinde, la cererea ei. E călită și rezistentă și adaptată oricăror schimbări.

A doua zi dimineața, căutăm cu teamă semne ale vreunei răceli. Nimic, nici nas înfundat, nici dureri de gât, nici febră, nici strănut, nimic-nimic, doar un pui vesel și dornic pentru încă o zi liberă și lipsită de bariere.

Sursa foto: www.videoblocks.com

Curtea de la Șoimuș și libertățile păpădiei
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *