Acum un an povesteam despre păpădia mea care urma un curs intensiv și autodidact de limba engleză. Acum vreo câteva săptămâni vorbeam despre faptul că deși sufăr de deformație profesională și mă întreb dacă nu ar trebui să o învăț pe Ania diverse lucruri, acest avânt nu este de dorit în cazul copiilor veseli și vioi care acumulează singuri informațiile de care au nevoie (conform Deborahei Carlisle Solomon).

Azi dimineață însă mi-am dat seama că niciunul din lucrurile expuse mai sus nu este valabil. Vălul mi s-a luat de pe ochi și am realizat că de fapt eu sunt profesoară pentru fetițul meu, însă nu una de limba engleză, cum se întâmplă în mod normal în frumoasa noastră țară numită România ci o profesoară ce predă un curs intensiv în limba … ați ghicit … română. 

Într-o vineri însorită, Ania a primit cadou de la tăticul ei o serie de slime-uri (eeeeh, vedeți ce bine e să ai prieteni informați care te învață diverse chestii cum ar fi că termenul general nu este de gelatină), într-o multitudine de culori. Păpădiul le-a așezat pe toate în șir indian și a început să enumere fericită culorile:

-Blue, green, red, orange, purple, yellow, grey, brown …

Ca o profesoară ce nu-și iese nicicând din rol, am sesizat imediat oportunitatea situației de învățare și am rugat fetițul să traducă și limba noastră neaoșă:

-Foarte bine, iubire, dar hai spune acum și în românește: al….

-Aaaaallll …, zice și Ania după mine.

Nu-mi pierd speranța:

-Alllllbaaa….

-Aaaaabbbllllaaa….

-Albastru, iubire!!!

-Abastlu!!! țipă Ania victorioasă.

Sau:

Fetițul se joacă cu incastrele geometrice. La un moment dat se uită precipitată în jur:

-Maaaaaamiiii, a dișpălut circle!!! Nu-i circle!! Un’e-i circle, mamiii???

O întreb răbdătoare:

-Spune-mi în românește ce cauți, pui!

-Circle!

-Așa se spune în engleză. Dar cum îl numim noi în românește? Ceeeeee …

Mă rog, ați prins ideea. Așa că, cine dorește un curs de limba română este rugat să mă contacteze. Pentru informații în limba engleză, sunteți însă rugați să apelați la păpădie!

Sursa foto: www.theflagshop.co.uk

 

 

Curs intensiv de limba română
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *