Unul dintre jocurile preferate ale Aniei în ultima perioadă e de-a semaforul. Fetițul se suie pe mașinuța ei și pornește năvalnic către mine care, ați ghicit, sunt semaforul. Îi fac semn să se oprească cu mâna dreaptă întinsă în sus:

-Stop, e roșu! Vă rugăm să vă opriți și să așteptați semnalul verde.

Și stau așa cu mâna în sus. Păpădia începe să se enerveze:

-Hai, mami, stalt velde!!!

-Un moment, vă rog! Aveți răbdare! Nu avem motive să ne enervăm în trafic! 5, 4, 3, 2, 1 și treceți staaaart!!! îi spun în timp ce mâna mea coboară în direcția sensului ei de mers.

Fetițul trece fericită după care întoarce mașina și o luăm de la cap. După vreo 20 de minute decide că s-a plictisit și mă cheamă la desene în camera ei. Ne cuibărim amândouă pe canapea în timp ce tati, din bucătărie, comentează din când în când spre mine, câte-o știre pe care-o citește pe net. Ania coboară de pe canapea și începe să facă piruete în mijlocul camerei și să danseze pe o muzică imaginară.  

Ora de somn a fetițului se apropie vertiginos. Profitând de un moment de neatenție al păpădiei, opresc pe-ascuns televizorul de la telecomanda aflată în mâinile mele de vreo 5 minute. Tati e deja în patul din dormitor. Ania începe să vorbească precipitat spre mine:

-Maaaamiii, nu plinde tizolu, mami!!! Nu, mami, nuuu!

În mod normal, i-aș explica că e ora de somn, că tati ne așteaptă deja în pat, că e târziu, că și desenele trebuie să doarmă, că vom mai sta la povești înainte să adoarmă.

Dar astăzi am preferat să mă joc puțin cu ea și, arătându-mă teatral de revoltată, am intrat în asentimentul ei validându-i trăirile și i-am răspuns:

-Nu-i așa!! Extraordinar cât de tare m-am enervat!! Televizor oprit așa din senin!! Cine a mai pomenit?! Pffffaiiii, sper să mă pot controla că prea tare m-am supărat!

Ania se uită nedumerită la mine. Îi zâmbesc. Pe un ton calm și împăciuitor îmi răspunde:

-Bine, mami, hai nani, plimbale cățel duci somn!

Adică ritualul din fiecare seară, să duc puiul transformat în cățel, cu o lesă imaginară, până în pat unde ne așteaptă o noapte cu vise frumoase.

Se pare că păpădia mea a decis că prea sunt stresată așa și am mare nevoie de o porție bună de somn să mă relaxez. Cât de adorabilă mai poate să devină?!

Sursa foto: http://180degreehealth.com

 

 

Cum trebuie să fie tratată o mămică stresată
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *