În săptămâna premergătoare petrecerii Aniei de patru ani, cea cu pregătirile și curățenia și organizarea și drumurile la Șoimuș, pe lângă oboseala aferentă, am avut parte și de aventuri, care mai de care.

Pentru că voiam să ne centrăm mai mult pe distracție și pe timp petrecut împreună decât pe gătit și pregătit mese și pentru că majoritatea copiilor o preferă atunci când vorbim despre mâncare, am decis să comandăm pizza pentru toată lumea. După ce ne-am asigurat că nu există printre invitați mofturoși care să conteste acest meniu, am plănuit să și probăm calitatea mărfii, comandând pentru prima oară de la restaurantul cu livrare din Șoimuș.

Fusese o zi luuuungă. Deja era în jur de 5 după-masa și încă mai aveam lucruri de pus la punct prin curte, așa că am lansat comanda de pizza și am așteptat să sosească. Pe la 6, soarele se ascunsese printre dealuri și răcoarea și-a făcut simțită prezența. La 6 și jumătate, când pizza refuza să apară, am sunat din nou și ne-am înțeles să renunțăm la partea cu livrarea și să o luăm noi direct de la restaurantul care se afla în drumul nostru spre casă (menționez totuși că în ziua petrecerii nu am întâmpinat astfel de întârzieri).

Și uite așa, cum eram trei burtici înfometate, nu am mai avut răbdare să ajungem până acasă și am început să mâncăm în mașină. Păpădia a fost extrem de încântată și de bucuroasă de această nouă activitate a noastră. Cu gura plină și deschisă până la urechi de hohotele de râs, ne spune entuziasmată:

-Ia uite, mami, cum mâncăm noi în mașină ca nebunele!!!!

Atât de tare i-a plăcut această deraiere de la normele noastre de protocol în timpul mesei, încât de atunci, unul dintre jocurile ei preferate e să ne îngrămădim amândouă în căsuța ei din curte de la Deva, transformată acum, cu câteva scaune, în mașină, să deschidem cutia ei cu jucării sub formă de mâncare și să reconstituim acel drum magic și aventuros. Nu știu cât de nebuni am fost cu adevărat, dar știu că acum avem material cu care să ne jucăm multă vreme de-acum încolo!

Sursa foto: www.videoblocks.com

Cum se mănâncă pizza ”ca nebunele”
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *