Domnul tătic participă la o conferință la Sinaia, motiv pentru care ne-a invitat și pe mine și pe domnișoara fetiț să îl însoțim. Orice vacanță e binevenită, în special acum, de când Ania a crescut și nu mai e nevoie să plecăm la drum cu jumătate de casă după noi. Multe dintre gadgeturile de bebeluș s-au pierdut pe parcurs. Portbagajul nostru este de acum mai ușor cu două cărucioare, aparat cu fierbere la abur, robot de bucătărie, scaun de masă, sterilizator, pachete de scutece, sisteme de purtare, margini de pat, portițe de siguranță, etc.

Ce nu s-a schimbat și nici nu cred că se va schimba prea curând este ce facem când ajungem în camera de la hotelul unde suntem cazați: se numește nesting sau, în traducere liberă, ne facem cuibul să pară acasă. Oricât de impersonală și la fel ca toate celelalte ar putea aceasta fi, noi o transformăm imediat în casa noastră temporară. Daaa, unii merg la Sinaia să schieze, să facă trasee montane, să se distreze în cluburi cu prietenii. Noi suntem însă perfecționați în nesting, oriunde ne-am afla, chiar și la minunata Sinaia.

Acțiunile intreprinse prin nesting vor consta în:

-îngrămădirea mobilierului într-un singur loc pentru a lăsa cât mai mult spațiu de joacă pentru păpădie;

-înlăturarea oricăror obiecte care pot fi considerate periculoase;

-așezarea de perne, pături sau scaune moi în jurul patului atunci când acesta nu posedă el singur margini sau când înălțimea nu este corespunzătoare unei căzături somnoroase în vârstă de trei ani, fără efecte prea tragice;

-personalizarea spațiului cu jucării, hăinuțe aruncate peste tot de fetiț grăbit, cărticele colorate și zâmbete de păpădie.

Înainte de a ne întoarce acasă însă vom așeza totul la fel ca la început, fără a lăsa vreo urmă a trecerii noastre pasagere. Oferim astfel următorilor locuitori șansa de a produce propriile lor ritualuri de nesting.

Deși pare monoton cred totuși că e tare distractiv să fii cameră de hotel. Ce frumos ar fi dacă ar putea vorbi! Câte povești fantastice că ar avea ele de depănat la bătrânețe! 

Sursa foto: www.lifestorage.com

 

 

 

Cum se face nesting la Sinaia
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *