A ajuns Ania în etapa când începe să i se pară interesant ce facem noi și ne imită prin joc. 

Mă sună prietena mea, Isa, localizată în Sibiu, ceea ce înseamnă întotdeauna că suntem în urmă cu poveștile, deci, se anunță o convorbire îndelungată. Râd cu ea la telefon în timp ce arunc un ochi spre păpădie. E foarte concentrată să caute ceva în cutia ei mare cu jucării. Scoate de acolo un telefon roșu și, în timp ce se plimbă tacticoasă și plină de importanță prin casă, sporovăiește și ea cu ceva prieteni:

-Alooo, ceau!! Bine, da! Nu știu câți ani am. Trei și mă cheamă OanaAniaCarla. Binee, paaaaaa!!!

De câte ori Florin încheie o conversație telefonică, fetițul îl întreabă curioasă:

-Cu cine ai vorbit, tati? Cu Fish, cu Pops sau cu Călin? Hmmm, spune-i la Ania!!!

Așa ne-am prins și noi care sunt cei trei best friends ai lui tati.

Ne așezăm la masă la prânz, doar eu cu Ania. Ea e cu telefonul ei roșu, pus în poșeta ei cu husky desenat și cu un pugs mititel într-un coșuleț. Pun mâncarea în farfurii și mă pregătesc să mănânc. 

-Stai puțin, mami! Sună telefonul.

Răspunde afectată la el și vorbește relaxată două minute.

-Cu cine ai vorbit, pui? o întreb eu amuzată.

-Cu Călin (finul).

Zilele trecute a primit un blender jucărie cadou de la Dorin. Inițial nu i-am dat mari șanse de a antrena fetițul la joc (nefiind cățeluș, ponei sau supererou) dar m-am trezit că fii-mea, mai nou, toată ziua își dorește să facă de mâncare acum. Pune apă, spumant de baie, tărâțe de grâu și plastilină, le blenduiește bine și apoi ne dă nouă să gustăm.

Dacă e să mă iau după ce imită păpădia prin joc de la noi, aș putea spune că noi nu facem altceva decât mâncare și vorbim la telefon. Mă și imaginam ca o Peg Bundy cu țigara (electronică) în colțul gurii. Sper ca la următoarea poveste din această categorie să vă spun cum citește păpădiuța toate cărțile pe care le prinde și cum umple caiete întregi de formule matematice complicate.

Sursa foto: www.imgeditor.com

 

 

Cum ne imită fetițul pe noi – realitate vs speranțe
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *