Mi se pare destul de riscant să fii născut primăvara, în special aprilie-mai. Când te gândești tu mai galeș cum să-ți aniversezi ziua, pac, vin biserica și astrologia și-ți spun că opțiunile tale tocmai au devenit limitate, pe motiv de Paști sau Florii. Noroc că Anuța este născută în 31 martie și, am verificat, e cam devreme atunci pentru fixarea acestor zile sfinte.

Florin însă nu este atât de norocos. În 20 aprilie a prins de multe ori aceste sărbători din plin. Partea bună este că fiind și cu nume serbat, are parte de mai multe urări în această perioadă. Partea proastă este că uneori zilele se suprapun, și de cele mai multe ori, cadourile se contopesc. În plus, ziua ta magică în care ai parte de toată atenția celor dragi, se pierde și ea printre pregătiri, ouă vopsite, miei și pască.

Anul acesta, am realizat că Ania este destul de mare încât să pregătească singură o felicitare pentru tati. I-am propus acest lucru și ea l-a primit cu entuziasm, implicându-se imediat în realizare ei. Mi-a dictat apoi un text pe care-l voia scris în inima felicitării și, mulțumită de ea, și-a frecat mânuțele de bucurie.

Pentru că aceste evenimente se derulau cu o zi înainte de aniversarea lui Florin, am sugerat ideea de surpriză și secret. Am ascuns felicitarea sub un covoraș roșu din dormitor și am exersat cu ea, teoretic și practic, momentul înmânării cadoului:

-Mâine dimineață, după ce ne trezim, iei felicitarea de aici și i-o dai lui tati, spunându-i ”La mulți ani!”. Dar nu cumva să-i spui acum, când ajunge acasă. E surpriză și secret, așa că ține minte: doar după ce ne trezim.

Bineînțeles, ca orice copil normal, când a ajuns taică-su acasă, l-a luat direct de mână să-i arate surpriza.

A doua zi, a refuzat și să-i spună ”La mulți ani” sau ”Happy Birthday”. Ce să fac dacă domnul tătic nu a vrut să-ți împartă aniversarea cu ea. De ziua mea, ne-am pupat amândouă toată ziua și ne-am urat ”La mulți ani” de vreo 200 de ori.

Nu cred că a fost o aniversare foarte reușită pentru domnul tătic. Măcar a doua zi, când din nou era sărbătorit cu numele, așteptările lui nu au mai fost, probabil, atât de ridicate.

Sursa foto: www.freeimages.com

Cum e să fii născut primăvara?
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *