Mă uit pentru a nu știu câta oară la serialul Hannibal, cap-coadă, toate cele trei sezoane. Pentru necunoscători, este un serial bazat pe trilogia lui Thomas Harris, ecranizată și ca Tăcerea mieilor și Dragonul roșu, ce descrie viața unui criminal aristocrat și cam canibal.

Nu e un serial pe care toată lumea îl poate vedea, ai nevoie de o inimă tare și de preferințe pentru acest gen de filme sau literatură. Și eu am nevoie de o anumită stare ca să-l pot vedea. E dark, sumbru, macabru dar extrem de bine realizat, cu actori mulați perfect pe rolurile lor, charismatici, care transmit natural emoții, cu muzică adecvată, cu imagini și momente create monumental.

Personajul Hannibal e oarecum atipic pentru percepția generală despre psihopați: un lord al bunelor maniere, al mâncărurilor rafinate (mă rog, exceptând partea cu canibalismul), cu un discurs elevat și extrem de inteligent, simbolic, un cunoscător și un mare iubitor de artă, de frumos, elegant și politicos, ceea ce pare cumva în antiteză cu partea ucigașă din el. Nu este criminalul acela sălbatic care abia rage două-trei cuvinte în timp ce se năpustește haotic cu un cuțit asupra victimelor. Pe cât de atras poți fi de acest personaj, pe atât de respingător îl găsești în momentele în care-și arată adevărata natură.

În opoziție dar completându-se cumva cu Hannibal, este Will Graham, agentul FBI temporar care suferă de un cocktail de tulburări psihice și de o empatie pură ceea ce îl face să intre perfect în mintea criminalilor psihopați. Dansul celor doi de-a lungul serialului este cel care menține intriga vie. Lupta lui Graham de a se menține de partea binelui și finalul serialui îți oferă cumva sentimentul că dincolo de atrocități, binele reușește să iasă la suprafață.

Ca urmare a revederii acestui serial, am aflat și eu că există o listă de profesii care sunt preferate de psihopați. Amuzant este că, la o privire superficială, nu te-ai aștepta să citești ce găsești acolo. Vă prezint și vouă primele zece locuri, asta dacă vreți să știți de cine să vă feriți sau să aflați dacă nu cumva sunteți chiar voi printre ele:

1.CEO (director de companie)

2.Avocat

3.Media (TV/Radioa)

4.Agent de vânzare

5.Chirurg

6.Jurnalist

7.Ofițer de poliție

8.Persoană implicată în activități religioase

9.Chef

10.Funcționar public

V-am spus că soțul meu este avocat? Bine măcar că nu cunosc niciun director de companie! 🙂

Sursa foto: www.denofgeek.com

Cu Hannibal printre psihopații de lângă noi
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *