Unul dintre avantajele că locuim cu părinții mei în aceeași curte e că atunci când vrei o zi de pauză de la gătit, când ți-e prea lene și ai vrea dosr să stai și să te joci cu păpădia, apare Dorin la geamul de la bucătărie, ciocănește ușurel în el și-ți servește oale cu super mâncăruri delicioase pe care numai el știe să le facă.

Problema însă e că Ania încă nu înghite carnea, așa că eu trebuie să găsesc modalități de a face tranziția între bunătățile lui Dorin și stomăcelul păpădiei. Așa m-am pricopsit cu această rețetă de păpădie pe care o notez rapid la jurnal pentru referințe viitoare.

Ingrediente:

-un castronel de carne gătită (eu am folosit de vițel dintr-o tocană cu orez, legume și ierburi aromatice, pe care fetițul a degustat-o și a aprobat-o în prealabil)

-2 linguri pline cu brânză Danish White

-1 felie mare de pâine

-lapte

-1 linguriță de oregano uscat

-piper

-1 ou

-pesmet

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Am blenduit bine carnea de vițel cu tot cu câteva boabe de orez și legume care s-au nimerit pe-acolo. Am adăugat brânza, oregano, piper și felia de pâine înmuiată în lapte și stoarsă bine. Am mai blenduit odată toată compoziția. Am bătut oul și am format crochetele (ceva mai mari ca să-mi fie mai ușor, doar stabilisem deja că e zi de leneveală) pe care le-am înmuiat în oul bătut și le-am tăvălit în pesmet.

Într-o tigaie am încins ulei de măsline și am prăjit crochetele pe toate părțile. Gata!

După ce a ronțăit tot exteriorul crocant, bulinuța mea s-a apucat domol să mestece și conținutul crochetelor semn că se cere, în curând, un bis.

Poftă bună!

 

 

Crochete reciclabile via bucătăria lui Dorin
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *