Cum a venit toamna, cum am început să ieşim şi noi de la adăpost şi să cutreierăm străzile oraşului în căutare de aventuri. Programul Aniei însă este deocamdată destul de segmentat cu mese, gustări şi somn de prânz aşa că avem nevoie de mai mult timp liber pentru ieşiri. Ca atare, am pornit la o vânătoare de reţete gen fast food care să poată fi mâncată pe drum, să-i placă păpădiei dar, în acelaşi timp, care să conţină carne şi legume.

Aveam în gând ideea unor crochete de pui dar nu ştiam exact cum să o pun în practică. Am căutat pe net reţete însă majoritatea erau cu bucăţi întregi de carne ceea ce pentru fetiţ nu este o opţiune viabilă întrucât ea mestecă puţin carnea după care o aruncă din gură. Puiul trebuia clar mărunţit. În acelaşi timp voiam ca interiorul crochetelor să fie cumva cremos. M-am plictisit destul de repede de căutat aşa că m-am pus pe treabă şi am pus în practică ce aveam eu proiectat în minte.

Ingrediente:

-2 ciocănele de pui

-1 morcov

-1 păstârnac mic

-oregano

-2 linguri brânză de burduf

-1 felie mare de pâine

-lapte

-sare

-piper

-1 ou

-pesmet

-ulei

Mod de preparare:

Ciocănelele de pui le-am fiert în apă cu sare împreună cu morcovul şi păstârnacul, le-am scurs bine de apă şi apoi le-am mărunţit cu blenderul.

Felia de pâine am înmuiat-o în lapte, am stors-o bine şi am adăugat-o peste carne şi legume.

Am pus două linguri de brânză de burduf şi recunosc că aici am avut ceva emoţii întrucât nu i-am mai servit până acum păpădiei acest (pentru mine, cel puţin) deliciu culinar.

Am asezonat compoziţia cu oregano şi piper şi le-am amestecat bine pe toate.

Oul l-am bătut, am format crochete pe care le-am trecut apoi prin ou şi pesmet şi le-am prăjit în ulei. Data viitoare intenţionez să încerc să le prăjesc în airfryer sau să folosesc pentru prăjit ulei de cocos.

Au ieşit foarte bune şi cu greu m-am abţinut să nu i le mănânc eu Aniei pe toate. Exteriorul crocant, compoziţia cremoasă şi gustul pregnant al brânzei de burduf (acceptat cu drag de fetiţ) mi-a amintit de langoşii cu brânză.

Oraşule, aşteaptă-ne! Suntem pregătite! Două fete călătoare şi-au făcut pacheţelul şi pornesc acum în explorarea ta!

 

 

Crochete de pui călătoare la pachet
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *