Am mai povestit de răfuielile psihopate pe care le am cu cățeii noștri atunci când doarme păpădia. Avem acum un episod nou al acestui serial, și anume, cățeii vecinilor. Să vă povestesc așadar despre ei.

Sunt o ceată de mogâldețe mici (vreo patru-cinci, nu știu exact), genul acela care nu-mi place mie: incapabili să-și perceapă dimensiunile minuscule atunci când se rățoiesc la vreun dulău care-i poate înghiți pe nerăsuflate, chițăie (că ăla nu e lătrat) neîntrerupt ca o soprană ce face vocalize, mereu într-o petrecere și-o distracție, mereu gândindu-se la ei și refuzând să respecte nicio oră de liniște.  

În plus, au un program special de tânguieli, un fel de plâns cântat-urlat spre cine știe cine. Sunt asurzitori, începe unul și i se alătură apoi pe rând toți de nu se mai aude nimic de ei, ba mai mult, i-au corupt și pe cățeii noștri să participe la spectacol: imaginați-vi-l pe Enzo care-i cât casa, pițigăindu-se duios spre univers. Pe ai mei căței îi potolesc repede, dar cu vecinii n-am nicio șansă să mă impun.

Relația noastră este una foarte pe față: când trec pe lângă curtea lor, mă latră ascuțit mâncând asfaltul în timp ce eu le murmur de bine, scrâșnind din dinți. În rest, ne ignorăm reciproc. Ania în schimb îi adoră și ne cere să o ridicăm peste gard să-i privească cum se joacă, ceea ce mi-i face mie mult mai tolerabili, ba chiar simpatici pe alocuri.

Când însă fetițul doarme și ei pornesc repertoriul de chelălăieli, mă transform subit în criminal care-i ucide din nou și din nou în gând. Partea ciudată este că nu-i omor oricum (împușcați sau cu o injecție letală) ci, mai grav, sugrumându-i ceea ce, din vasta mea cultură în ale criminologiei, bazată exclusiv pe filmele și serialele de gen pe care le urmăresc, înseamnă că sunt un criminal pasional, implicat într-o relație intensă și personală de ură cu victimele.

Doamne, ce bine că am o familie normală care m-a iubit de când m-am născut, că tare mai mi-e frică uneori de unde poate să-mi zboare imaginația!

Sursa foto: http://www.joburgpost.co.za

 

 

Criminal în serie imaginar pentru cățeii hedoniști
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *