Tare sunt curioasă cum arată o zi ”obișnuită” de Crăciun pentru cei din jur. Poate că stați acasă, în familie, vă relaxați și vă sărbătoriți în intimitate, poate sunteți spirituali și vă luați timp să vă gândiți la semnificația sărbătorii, să celebrați și să vizitați lăcașuri sfinte, poate mergeți în vizite la familii și prieteni sau poate găzduiți musafiri, poate vă relaxați cu un film sau orice altceva nu aveți timp să faceți în restul zilelor, poate preferați să plecați în vacanțe și cine mai știe ce alte obiceiuri aveți.

Se tot vorbește în această perioadă de magia Crăciunului. Și este magie, eu o simt: cu Moșul ăsta care te surprinde și apare pe nevăzute, care-ți ia cadoul pe care ți-l doreai, cu oamenii care încearcă să fie mai buni, mai zâmbitori, mai generoși, cu luminițe ce-ți luminează calea oriunde te-ai duce.

Uneori însă, mi se pare că simțim magia mai mult așteptând-o decât trăind-o efectiv. Ne gândim la ea tot timpul anului dar când vine ziua cea mare, parcă suntem prea ocupați să mai avem timp de ea. Nu mai trăim în acum ci mereu în perspectivă: ok, a venit Moșul deci asta am bifat deja, urmează să mă spăl pe cap, să îmbrac copiii, să nu cumva să uit cadourile pentru bunici și rude, să-mi caut bluza pe care mi-am cumpărat-o acum 4 luni special pentru Crăciun, să plecăm la colindat, să termin friptura ce-am lăsat-o la marinat și să ornez prăjitura, să strâng jucăriile din casă, să reciclez ambalajele de la cadouri care sunt împrăștiate încă prin cameră și uuuuuuf, în sfârșit să mă pun în pat și să dorm.

Avem mereu așteptări pe care ținem neapărat să le îndeplinim și uităm că astăzi, în sfârșit, a venit Crăciunul. Așa că anul acesta, am decis să caut magia în fiecare clipă. Să las toate așteptările deoparte și să trăiesc în acum, să mă bucur deplin de mine și de cei care mă bucură. Să las ambalajele să simtă Crăciunul alături de noi pe podea, să plec la drum cu șosetele desperecheate, să mă împiedic de abundența jucăriilor, să-mi prind părul în coadă, să fiu iertată dar să simt magia și să fiu mereu însoțită de un zâmbet de păpădie.

Heeeei, astăzi e Crăciunul!!! Mai țineți minte cât l-am așteptat?? Să vă fie magic și cu bucurie multă în suflete! Sărbători fericite, oameni dragi!

Sursa foto: http://scan.lusu.co.uk

Crăciun magic, fără așteptări
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *