Transformarea poate să nu fie bruscă. Observi cele câteva kilograme în plus în niște poze postate pe facebook, de la vreun eveniment important. Alte câteva adăugate le vezi duminica la supermarket, când vă întâlniți întâmplător. Fără să vrei, arunci o privire în coșul de cumpărături cu care te-ai întâlnit, poate o fi vreo explicație acolo. Totuși, nu spui nimic. Când vă intersectați la o nuntă, cercetezi cu atenție artificiile prin care încearcă să-și țină sub control proporțiile, de-acum, generoase. Vă îmbrățișați și-i spui cât de bine arată.

Când observăm că cei din jur s-au îngrășat, avem tendința să nu spunem nimic. E un subiect sensibil și delicat, considerat adesea tabu în societate. Poate doar prietenii apropiați își vor permite să arunce remarci pe această temă:

-Ce pățiși, dragă? Te-ai împrietenit cu frigiderul?

Lucrurile însă se schimbă atunci când cineva slăbește, nu mai există rețineri, ba din contră, devine unul dintre subiectele preferate de conversație. Abordările vor fi diverse, în funcție de interlocutor:

-Ești bolnavă? 

-Ai pățit ceva de ai slăbit?

-Ești prea slabă! Trebuie să te mai îngrași câteva kilograme! 

-Arăți minunat! Ai întinerit cu douăzeci de ani!

-Trebuie neapărat să-mi spui ce cură ai ținut că vreau musai să o încerc și eu!

-Ești foarte ambițioasă! Te admir! Eu n-aș putea!

În fiecare privire poți observa lucruri diferite: îngrijorare, veselie, admirație, invidie, mirare, dușmănie.

Dar adevărul este că fiecare poate să arate exact așa cum își dorește. Cei care nu o fac încă, probabil că nu au găsit motivația potrivită sau pun bază pe alte lucruri pe care le consideră mult mai importante decât imaginea superficială a fizicului.

Misiunea dificilă revine tot prietenilor apropiați sau familiei care trebuie să se asigure că nu există vreo tulburare alimentară cu care niciodată nu e de joacă, care poate să ascundă o suferință mai profundă și pe care cel implicat este posibil să o nege sau să-i minimalizeze importanța. Odată înlăturat acest pericol, fiecare e liber să se uite în oglidă la imaginea pe care o dorește.

Încercați să vă imaginați cu ce rapiditate vi s-ar schimba constituția corpului dacă ar fi posibil ca acesta să fie modelat de cei din jur: o prietenă vi l-ar face asemănător cu al ei ca să vă puteți împrumuta haine, o bunică îngrijorată v-ar îngrășa bine ca să păreți mai sănătoasă, un admirator v-ar pune niște implanturi mamare și puțină cărniță în părțile esențiale, o rivală ar adăuga o burtică generoasă și niște coșuri pe față. Oricât de amuzant e acest exercițiu de imaginație, probabil că există vreun scop pentru care tu ești singurul stăpân al acestei decizii. Altfel, mă gândesc că ai fi plecat deja la vânătoare de purceluși slăninoși și ți-ai fi tapetat deja pereții cu lava cakes-uri curgătoare. 🙂

Sursa foto: www.pinterest.nz

 

 

Conversații despre un corp perfect modelat
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *