Una dintre cele mai importante condiţii ale conectării cu copilul tău o reprezintă capacitatea de a-ţi goli mintea de orice altceva ar putea să-ţi reţină atenţia în acele momente. Un fel de meditaţie yoghină ce te lasă liber spre conectarea cu puiul. Da, ştiu că sunt facturi de plătit, termene de respectat, că imediat trebuie să începi să pregăteşti prânzul, că nu mai sunt şosete curate, că praful şi-a făcut culcuş pe mobilă de o săptămână şi că trebuie să-ţi suni partenerul să-i aminteşti să ia morcovi. Dar în acea (măcar) jumătate de oră, lasă totul deoparte.

Conectarea nu e uşor de realizat aşa că orice gând, oricât de inofensiv, ar putea imediat tulbura fragilitatea conexiunii. Doar o fracţiune de secundă e suficientă să te rupă total de universul acela minunat şi să te transpună în complicata lume a adulţilor.

Singurul lucru important în acele momente e puiul tău. Teleportează-te în trecut şi joacă-te cum o făceai cu prietenii tăi când erai mic. Lasă analizele, testele, judecata şi comparaţiile. Pentru un copil chiar nu contează dacă prietenul lui a învăţat până la patru ani cât fac doi plus doi. Fii prezent acolo, bucură-te odată cu el, ascultă cu atenţie tot ce are de spus fără să interpretezi totul în postura de părinte, inspiră-l, admiră-l, fii sincer, nu pierde nicio expresie, nicio intonaţie, cunoaşte-l şi acceptă-l deplin. Fii creativ, scutură-te de haina maturităţii şi de toate metehnele care vin agăţate de ea şi arată-i copilul acela invizibil din tine pe care-l asculţi tot mai rar acum. Joacă-te cum vrea puiul tău dar arată-i şi cum vrei tu să vă jucaţi. Lasă-l să te descopere real.

Poate părea dificilă de realizat conectarea acesta. Poţi avea impresia că te vei plictisi, că jocurile sau vorbele unui puşti nu sunt la fel de interesante ca o emisiune tv dar conectarea presupune două sensuri şi vei avea imensa surpriză să realizezi cât de bine ţi-a făcut să poţi să te dezvălui fără teamă cuiva care te va accepta întotdeauna necondiţionat.

Însă cea mai mare minune pe care conectarea o lasă în urma ei este un suflet de pui liniştit că se simte iubit, înţeles şi acceptat. Vei vedea apoi că poţi plăti facturi, respecta termene, găti, spăla, face curăţenie şi cumpărături cu zâmbetul larg pe chip, în timp ce copilul tău se joacă liniştit simţind iubirea părintelui mereu asupra sa!

Sursa foto: https://www.imagekind.com

 

 

Conectarea, un drum cu două sensuri
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *